UNA EXPOSICIÓ A POLLENÇA REPASSA LES DARRERES RESTAURACIONS EN PATRIMONI RELIGIÓS PER PART DEL BISBAT I EL CONSELL DE MALLORCA


09 de juliol de 2018. 10:32h.

L'exposició romandrà oberta durant tot el mes de juliol a la Parròquia de Pollença.La Parròquia de Pollença acollirà tot aquest mes de juliol l'exposició "Restauram el patrimoni religiós", on es podrà visualitzar la tasca de conservació del patrimoni que el Taller de Restauració ha anat duent a terme al llarg de gairebé dues dècades. També hi haurà una petita selecció de les obres pollencines restaurades pel taller del bisbat.

A la inauguració, que va tenir lloc el passat 5 de juliol, hi assistí el vicari episcopal per al Patrimoni, Nadal Bernat, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i la comissària de l'exposició, Antònia Reig.

L'exposició "Restauram" pretén fer visible la important tasca i l'esforç que es fa des del Bisbat i el Consell de Mallorca en el manteniment i preservació del patrimoni religiós. Posar en valor l'art sacre de la nostra illa i mostrar l'activitat en matèria de conservació i restauració que s'està desenvolupant en aquests béns culturals són els objectius principals d'aquesta exposició. A través de diferents tipologies d'obres d'art, com pintures sobre tela, taules policromades, escultures, pintures murals i retaules, i de la seva metodologia de restauració, la mostra repassa les diferents intervencions realitzades al llarg dels darrers anys.

Gràcies al conveni entre el Consell i el Bisbat de Mallorca, ara ja fa gairebé dues dècades, es destinen subvencions anuals destinades a la cura i el manteniment del nombrós conjunt patrimonial religiós mallorquí. Aquesta tasca es veu implementada "des de la conscienciació per part dels ciutadans pel que fa al seu significat, i des de la difusió d'actuacions concretes i plans de conservació encaminats a mantenir els objectes d'interès cultural en condicions òptimes perquè tornin a lluir en tot l'esplendor", afirmà Antònia Reig en la seva exposició.


0 COMENTARIS