NOTA DEL COMITÈ EXECUTIU DE LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL ESPANYOLA


12 de juliol de 2018. 15:22h.

Sobre algunes qüestions importants de l'actualitat.



El Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola, reunit en sessió ordinària, vol fer pública la seva postura sobre algunes qüestions importants de l'actualitat.

1. En relació a les declaracions de la ministra d'Educació Sra. Celaá sobre la consideració de l'educació concertada i la classe de religió, que ens han preocupat profundament, creim necessari recordar els drets a la llibertat religiosa i a l'educació. Són drets inalienables de la persona humana, reflectits en la nostra constitució (art. 16 i 27) i en els tractats internacionals als quals Espanya s'ha adherit.

Els pares tenen el dret a triar el model educatiu que volen per als seus fills. El sistema educatiu, que engloba l'educació pública, concertada i privada, és un sistema consolidat en el nostre ordenament, que respecta la llibertat d'elecció dels pares.

L'assignatura de religió ha de tenir una consideració adequada en el sistema educatiu. És necessària per a una formació integral de la persona, segons la lliure decisió dels pares, i no pot ser substituïda per una ètica de l'estat imposada pels poders públics.

2. D'altra banda, consideram important i necessari en aquests moments, reivindicar el paper de la Transició espanyola que es va plasmar en la Constitució de 1978, amb el consens de totes les formacions polítiques i socials. Desitjam que l'esperit de la Constitució no sigui ara menyspreat, menystingut o transformat per iniciatives que dificultin la necessària concòrdia que exigeix ​​la cohesió social.

3. Al mateix temps, volem fer pública la nostra comunió i solidaritat amb els bisbes nicaragüencs, violentats per defensar els drets legítims dels ciutadans d'aquesta nació germana. Desitgem que el respecte a la dignitat de les persones i el diàleg entre les parts enfrontades siguin el camí per a la necessària pacificació de la societat.


0 COMENTARIS