JOVES DE MANS UNIDES CREEN UN DECÀLEG PER VIURE DE MANERA MÉS SOSTENIBLE


03 de agost de 2018. 10:46h.

Durant quatre dies, vint-i-tres joves de deu delegacions de Mans Unides i dels Serveis Centrals a Madrid, entre ells una jove de Mallorca, han treballat i reflexionat junts.Mans Unides ha celebrat del 19 al 22 de juliol al Mas de Noguera (Caudiel, Castelló) el I Campament Sostenible per a Joves. Aquesta activitat de sensibilització i educació per al desenvolupament s'ha realitzat com a part de la campanya internacional "Canviem pel planeta, tinguem cura de les persones" que l'ONG realitza al costat d'altres disset organitzacions catòliques de desenvolupament que formen part de la xarxa CIDSE.

Durant quatre dies, s'han reunit vint-i-tres joves procedents de les delegacions de Mans Unides a Alacant, Barcelona, ​​Castelló, Jaén, Mallorca, Múrcia, Tenerife, Terol, València i Vigo, i dels Serveis Centrals de Mans Unides a Madrid. Tots ells varen ser guiats per un equip organitzador que, de manera col·laborativa i en equip, han preparat un programa ple d'activitats formatives, tallers, dinàmiques i taules rodones que han facilitat tant el treball com la reflexió. El campament va comptar també amb la presència d'un membre de CIDSE i de la campanya "Canviem pel planeta, tinguem cura de les persones".

L'objectiu principal d'aquesta activitat ha estat generar una consciència individual i col·lectiva respecte del gran problema mediambiental i social a què s'enfronta el planeta. Per tot això, la guia principal i la inspiració per dur a terme les diferents activitats durant aquests dies ha estat l'Encíclica Laudato si' "Sobre la cura de la nostra casa comuna" del papa Francesc.

Una part del fruit del treball realitzat ha quedat plasmada en el Decàleg Sostenible dels Joves de Mans Unides, creat pels participants i que constitueix una proposta oberta per a qualsevol persona i una senzilla i pràctica guia d'idees i compromisos per començar a treballar i lluitar per un món més just i curós amb el medi ambient i amb les persones.


0 COMENTARIS