LA CANÒNICA DE SANTA MAGDALENA ACULL LA FESTA DE "LA SANTA MÉS MALLORQUINA I LA MALLORQUINA MÉS SANTA"


30 de juliol de 2018. 11:39h.

La festa de Santa Catalina Thomàs se celebrà també a Palma, en el monestir on reposen les seves despulles, el de Santa Magdalena.La festa de Santa Catalina Thomàs se celebrà també a Palma, en el monestir on reposen les seves despulles, el de Santa Magdalena. Així, l'església s'ornamentà el passat 28 de juliol per acollir multitud de fidels, en una eucaristia presidida pel bisbe Sebastià Taltavull. En la seva homilia, va esbossar un perfil de la santa, una persona "senzilla, tendra, en la línia de les benaurances". També va parlar dels "deserts interiors" que patim en moltes situacions, i on "Santa Catalina Thomàs va trobar Déu, no sense dificultats".

Hi eren presents també el president del Consell, Miquel Ensenyat, l'eurodiputada Rosa Estaràs i la consellera popular Catalina Cirer, entre altres. En els primers bancs podíem veure la beateta 2018, Adela Areitio, qui serà l'encarregada de presidir el Carro Triomfal de la Beata el proper mes d'octubre pels carrers de Ciutat.

Amb l'himne de Santa Catalina Thomàs de fons, tots els qui volgueren varen poder passar a venerar el sepulcre de "la santa més mallorquina, i la mallorquina més santa".

En finalitzar la celebració, va ser presentada la Beateta de l'any vinent, que el 2019 serà Maria Margalida Boscana Estaràs.

Santa Catalina Thomàs nasqué l'1 de maig de 1531 a Valldemossa i el 1552 va entrar a la Canònica de Santa Magdalena gràcies a la intervenció del P. Castañeda, qui la va acompanyar espiritualment al llarg de la seva vida. La seva mort, el 1574, fou per ella viscuda amb tranquil·la serenitat. Va ser beatificada pel papa Pius VI i Pius XI la canonitzà el 1930.

La figura de santa Catalina Thomàs és molt present en la cultura popular mallorquina, especialment a Valldemossa.


0 COMENTARIS