CELEBRANT LA MARE DE DÉU DE LLUC


11 de setembre de 2018. 10:43h.

L'ofici solemne de les 11 h d'aquest diumenge va marcar el punt principal de la jornada."Dins el cor de la muntanya / Mallorca guarda un tresor. / Germans, amb Santa companya / pugem a la casa d'or!" Les estrofes de l'himne a la Mare de Déu de Lluc, composades per Costa i Llobera, ressonaren amb més intensitat aquest diumenge durant tot lo dia al Santuari de Lluc, amb motiu de la seva festa.

L'ofici solemne de les 11 h va marcar el punt principal de la jornada. Autoritats, preveres i peregrins assistiren a l'eucaristia presidida per Mons. Sebastià Taltavull a la Basílica del Santuari. Moltes referències marianes a l'homilia: "Déu s'enamora d'aquesta al·lota jove, la troba disponible". I explicà l'actitud de Maria davant la proposta de Déu: "Escolta atenta, humilitat, confiança plena i disponibilitat".

El dia havia començat amb la XXXIX pujada a peu dels pelegrins de la part forana des d'Inca, un esdeveniment organitzat per l'Associació d'Antics Blauets.

Finalment, es va inaugurar oficialment el km 0 de la Ruta Jacobea. Així, Lluc, en el cor de la Serra de Tramuntana, serà el punt de partida del Camí de Sant Jaume, en un projecte concretat pels Grups Rotaris. El camí, que és el més meridional d'Espanya, es farà a peu, en bicicleta o cavall i tendrà una etapa en vaixell.


0 COMENTARIS