500 PROFESSORS DE LES ESCOLES DIOCESANES COMENCEN EL CURS AMB UNA TROBADA DE FORMACIÓ


11 de setembre de 2018. 16:30h.

Les escoles diocesanes de Mallorca representen el 19% de l'alumnat de les escoles concertades de Mallorca.Aquest dilluns 10 de setembre tendrà lloc l'acte d'inauguració del curs escolar de les escoles diocesanes de Mallorca. Els més de 500 professors dels col·legis Bisbe Verger, Corpus Christi, Fra Joan Ballester, La Immaculada, Monti-sion de Pollença, Sant Antoni Abat, Sant Josep Obrer I i II, Sant Pere, Santa Magdalena Sofia, Santa Maria i Escola de Música Sant Josep Obrer gaudiren d'un matí de formació i intercanvi en el Trui Teatre, just a les portes de l'inici d'un nou curs. Un curs marcat per l'inici de la singladura de la Fundació Col·legis Diocesans, i unes noves línies que inspiren la Pastoral dels col·legis diocesans de Mallorca i que es concreta en el lliurament a la missió d'educar integralment als alumnes sota la perspectiva de l'humanisme cristià, fomentant una cultura d'escolta i trobada. Aquest projecte neix amb l'objectiu d'unificar la gestió dels centres i facilitar la coordinació dels programes de pastoral i innovació educativa que es desenvolupen en els diferents col·legis, creant un àmbit de cooperació del que puguin beneficiar-alumnes, famílies i professors.

Després d'una estona de pregària, els assistents escoltaren dues ponències: Una a càrrec de Mons. Sebastià Taltavull sobre "La identitat pastoral de l'educador cristià: Coherència, acompanyament i testimoni". Així, va presentar una proposta per la comunió amb un estil nou, més obert, en sortida, tal com propugna el papa Francesc. En la seva intervenció, el bisbe de Mallorca va reflexionar al voltant de tres conceptes: coherència, acompanyament i testimoni. "Donar notícia del que som, i mostrar-ho als altres", va convidar Taltavull. Va posar un èmfasi especial en l'escola, que "guanya identitat cristiana quan tota la comunitat educativa és testimoni viu del que s'intenta que sigui realitat, no només si té un projecte curricular".

Quina és la identitat pastoral de l'educador? "L'exemple és Jesús", va recordar el bisbe. "Hem de donar resposta enmig de les nostres situacions, tranquils, confiats i molt positius", advocant pel diàleg en tot moment.

Després d'una pausa, fou el torn de la mestra i pedagoga especialista en intel·ligència emocional, Mar Romera Morón, que presentà una "educació emocional i emocionant". És especialista en Intel·ligència Emocional amb el màster en intel·ligències múltiples i autora de diversos llibres dedicats a l'escola, la infància i la didàctica activa. És autora i coordinadora del model pedagògic: "Educar amb tres Cs: capacitats, competències i cor". En la seva intervenció recordà que "només s'aprèn allò que s'estima, però l'amor neix de l'admiració". i també: "En el món de l'educació no hi ha receptes elaborades: És un món de cor i d'imaginació".

Les escoles diocesanes de Mallorca representen el 19% de l'alumnat de les escoles concertades de Mallorca. És la institució que més alumnes educa (uns 8.000) i compta amb una plantilla de més de 500 professors.


0 COMENTARIS