50 ANYS DE PRESÈNCIA DE LES FRANCISCANES FILLES DE LA MISERICÒRDIA A LA PERLA - CALLAO


19 de setembre de 2018. 08:50h.

La Congregació de Franciscanes Filles de la Misericòrdia celebren aquest mes de setembre 50 anys d'activa presència en el districte peruà de la Perla - Callao, situat a la capital del país.El setembre de cinc dècades enrere, el 1968, i com a resposta a la petició de la presidenta de la Unió d'Obres d'Assistència Social, es varen iniciar els tràmits perquè les primeres germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia es desplaçassin des de Mallorca per fer-se càrrec del llavors "Jardí d'Infància de la Perla". Les pioneres varen ser Miquela Socies, Margalida Ametller, Maria del Pilar Espases i Aina Serra. Aquestes quatre germanes han estat molt presents en els actes d'homenatge i commemoració per tants anys de lliurament a aquesta comunitat que s'han celebrat al llarg del cap de setmana.

Homenatge
En els actes d'homenatge varen estar presents els membres del Comitè executiu de la Unió d'Obres, tots els treballadors del Centre Santa Rosa, membres d'altres congregacions religioses: Germans de la Caritat de la mare Teresa de Calcuta, Germans Maristes, Germans Franciscans de la TOR, Religioses Teatines i Agustines de l'Empar.

Per part de la Congregació varen ser presents la Delegada de Llatinoamèrica, Antonia Barrilero, així com totes les germanes de les comunitats de Franciscanes Filles de la Misericòrdia de Perú i en representació de l'equip del col·legi, la directora pedagògica i una professora del Toni Real Vicens de Trujillo.

L'acte va consistir en un dinar de fraternitat amb intervencions de la direcció del CEI Santa Rosa, la celebració d'una Eucaristia i, per finalitzar, un homenatge per part dels alumnes i els professors.

Una tasca d'entrega a la comunitat
Han estat anys de treball en els quals s'han atès diferents necessitats a través de distintes iniciatives com un Club de Mares, un Centre d'Educació Ocupacional o un menjador per a les famílies més necessitades. I així fins al dia d'avui que compten amb la Institució Educativa Inicial Santa Rosa.


0 COMENTARIS