PREGAR AMB UN ERMITÀ


26 de setembre de 2018. 18:08h.

Camí de pregària amb l'ermità Benet.El dissabte, 22 de setembre, un grup d'amics i familiars de l'ermità Benet, convocats pel grup d'espiritualitat "Amic e Amat", realitzaren un "camí de pregària" dins l'entorn de l'ermita de Valldemossa per tal de recordar la seva figura i donar gràcies al Senyor per la seva generosa entrega.

Aquell matí es visitaren set llocs molt significatius dins la vida de l'ermità: el camí de l'ermita, la clastra i el mirador, la capella, el bosc, el taller, l'hortet…

Durant la pregària es varen escoltar alguns fragments del Llibre d'Amic e Amat de Ramon Llull, tan estimador aquest de la vida solitària; alguns fragments biogràfics de l'ermità Benet i, finalment, uns preciosos salms.

El "camí de pregària" va finalitzar al cementiri de l'ermita amb la recitació de la glosa "Comiat al tio Pedro" d'Andreu Matamalas. Mentre les estrofes s'escampaven com a espurnes per tota la rodalia, tal volta la llum d'unes petites espelmes, als peus de la tomba de l'ermità, dugueren a la memòria de tots la seva imatge, les seves converses, el seu somriure…

Al llarg de l'itinerari un sol càlid i lluminós acaronà delicadament les faccions dels presents. El bosc, la paraula i el silenci afavoriren una pregària recollida i profunda. A cada un del llocs es visqueren moments intensos i emotius en els quals Déu es va fer presència.


0 COMENTARIS