"LA VINYA DEL SENYOR ÉS EL POBLE DE BINISSALEM"


01 de octubre de 2018. 14:24h.

La festa des Vermar reuneix anualment al poble de Binissalem milers de persones que participen d'aquesta entranyable celebració.La festa des Vermar reuneix anualment al poble de Binissalem milers de persones que participen d'aquesta entranyable celebració. Dies de festa que culminen amb una eucaristia a la Parròquia de Santa Maria Robines presidida enguany pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. Les ceps i les sarments, protagonistes de les lectures el dia i de l'ocasió, foren excusa per demanar-se: "Ens sentim units a Crist?": "La vinya del Senyor és el poble de Binissalem", afirmà Taltavull. I és que el de la vinya és un tema predilecte a la Bíblia, perquè ens fa veure com Déu estima el seu poble: "Un poble de vermadors i vermadores que viu unes tradicions ancestrals per fidelitat als avantpassats que varen treballar aquestes terres. Un poble que vol viure reconciliat i en pau des del treball". I continuà: "La vermada és una festa que va més enllà de la feina. És un poble que mira la vermada com allò que la identifica, que li fa veure que hi ha uns valors que no pot perdre. I els cristians hi tenim un paper especial per dur els valors de l'Evangeli, com la voluntat de diàleg, la recerca del bé comú, l'ajuda als més febles i exclosos, treballs de voluntariat, inquietuds culturals..."

La jornada va acabar amb diverses activitats culturals: degustacions de vi, exposicions, concurs de fotografia, de cossiols...

La vermada és la festa més popular del poble de Binissalem. Se celebra durant unes setmanes i dura fins al darrer diumenge de setembre. La festa ens remet a l'època d'anar a recollir el raïm. De fet, tots els pagesos o vermadors van a les vinyes a vermar i a trepitjar raïm. Aquesta celebració no tan sols és gaudida pels habitants del poble, sinó que també hi acudeix gent de tots els indrets.


0 COMENTARIS