EL TEMPLE DE SANT MIQUEL DE PALMA SERÀ PROCLAMAT BASÍLICA AQUEST DIUMENGE


04 de octubre de 2018. 16:01h.

En aquest moment són quatre les basíliques menors a Mallorca: La Catedral de Mallorca, el Santuari de Lluc, la Basílica de Sant Francesc i la nova Basílica de Sant Miquel.Tot un seguit d'actes commemorarà la proclamació de la Basílica menor de Sant Miquel i dedicació del temple, que culminarà amb una eucaristia aquest diumenge 7 d'octubre a les 11 h presidida pel bisbe Sebastià Taltavull.

Una basílica menor és un títol atorgat a diverses esglésies normalment per concessió apostòlica. El Sant Pare Francesc signà el decret d'erecció de la nova basílica el passat 19 de març, festivitat de Sant Josep. Aquest diumenge es procedirà a la proclamació i lectura d'aquest decret i la dedicació del temple on es custodia la Mare de Déu de la Salut.

El procés que ha culminat amb la proclamació com a basílica menor ha suposat una àrdua tasca d'investigació històrica de la devoció a la Mare de Déu de la Salut, documentació que es va enviar a la Comissió Episcopal de Litúrgica de la Conferència Episcopal. Amb l'aprovació per part dels bisbes de la comissió, la petició va ser dirigida a la Congregació de Culte Diví de la Santa Seu qui n'ha emès un informe favorable.

Altres actes de celebració
Demà divendres 5 d'octubre a les 19:30 h, el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, pronunciarà una conferència a Sant Miquel sota el tema "Som pedres vives, dedicats a Déu".

Dissabte 6 d'octubre: Concert de la Capella Mallorquina a les 20 h.


0 COMENTARIS