EL TREBALL DECENT, PROTAGONISTA A L'ACTE ORGANITZAT PER CÀRITAS


06 de octubre de 2018. 14:45h.

Durant el matí, on han estat present diferents autoritats així com la directora de Càritas Mallorca, Margalida Riutort, s'han realitzat tallers infantils, un contacontes, i degustació de productes deAquest dissabte 6 d'octubre Càritas Mallorca ha celebrat un acte a Palma a la plaça Raimundo Clar, amb motiu del dia mundial a favor del Treball Decent que se celebra aquest diumenge 7.

Durant l'acte s'han donat a conèixer els tres finalistes del I Concurs de Relats "El Treball Decent no és un conte", un concurs on s'han presentat 21 escrits breus entorn a la temàtica del dret a un treball digne. Els tres finalistes han llegit els seus relats i se'ls ha fet lliurament de tres senalles amb productes de Comerç Just.

Seguidament s'ha llegit per part d'un voluntari de Càritas Mallorca el manifest que les entitats que formen part de la iniciativa "Esglesia pel Treball Decent", entre elles Càritas, han elaborat amb motiu del dia Internacional. En aquest manifest s'alerta que a Espanya la situació laboral continua sent dramàtica per a milions de persones amb problemes enquistats com la pobresa laboral, l'atur, llars amb tots els seus membres sense feina, i la normalització de la contractació temporal i precària. Les entitats que signant el manifest denuncien, a més, "l'injust marc laboral i social que desplaça i descarta a milions de persones de l'accés a un treball digne".

Al manifest també es recull una sèrie de propostes com és la configuració d'un sistema econòmic que reconegui el treball com un bé per a la vida i que tingui com a centre les persones i el medi ambient; reclamar als poder públics la derogació de normes que precaritzen la vida de les persones; així com donar visibilitat a les empreses que inclouen practiques laborals que defensin la dignitat dels treballadors.

S'ha donat a conèixer, durant l'acte, el programa que dur a terme Càritas Mallorca en matèria d'ocupació i inserció sociolaboral, on 1.914 es varen beneficiar l'any passat d'aquests projectes de formació, orientació laboral, intermediació, entre altres.

Durant el matí, on han estat present diferents autoritats així com la directora de Càritas Mallorca, Margalida Riutort, s'han realitzat tallers infantils, un contacontes, i degustació de productes de Comerç Just.


0 COMENTARIS