CÀRITAS MALLORCA I EROSKI RENOVEN L'ACORD DE COL·LABORACIÓ PER LA RECOLLIDA DE ROBA


11 de octubre de 2018. 14:19h.

Càritas Mallorca va recollir 158.865 kg de roba als 33 contenidors situats als supermercats Eroski a l'illa.Càritas Mallorca i Eroski ratifiquen l'acord de col·laboració per la recollida de roba als 33 contenidors ubicats als supermercats d'aquesta cadena, un acord que ha suposat durant el passat any 2017 una mitjana de 15.500 kg de roba recollida cada mes, sumant un total de 158.865 kg. El sistema de recollida roba a través del contenidors té una gran acceptació entre els clients d'Eroski, als quals agraïm la seva col·laboració.

Aquesta xifra de més de 158 mil kg ha contribuït a crear llocs de feina per a persones en risc d'exclusió acompanyades per Càritas Mallorca. Actualment són 8 persones que tenen contractes d'inserció. Així mateix durant el 2017 a través del Programa d'Accions per a la Inserció Sociolaboral de Càritas Mallorca s'ha atès a 1.914 persones:

Formació: 448
Orientació laboral: 1.334
Intermediació: 581
Economia social: 6
Altres iniciatives d'economia social: 12

El programa d'acció per a la Inserció Sociolaboral ha tingut una taxa d'inserció del 19,8%, amb 378 insercions laborals i 298 contractes de feina.

L'acord de col·laboració entre Càritas Mallorca i Eroski se remunta al maig de 2016 on les dues entitats varen signa l'acord per impulsar projectes d'inserció socio-laboral per persones en risc d'exclusió social a través del reciclatge, recuperació i venda/donació de roba de segona mà. Des d'alehores Càritas Mallorca ha gestionat, directament o per mitjà de la seva empresa d'inserció "Eines x Inserció" els 33 contenidors ubicats a diferents centres comercials d'Eroski.

Càritas Mallorca participa del projecte MODA RE promogut per Càritas Espanyola, que té com a objectius principals la generació d'ocupació social i sostenible, la transparència, el destí ètic de les peces de roba i el consum responsable a través de la reutilització, el reciclatge, la donació i la venda de roba usada.


0 COMENTARIS