JORDI GAYÀ DISSECCIONA ELS 700 ANYS DE MISSIÓ DE RAMON LLULL EN UNA CONFERÈNCIA A CIUTADELLA


08 de novembre de 2018. 10:34h.

Acte seguit es féu una visita visita guiada per l'exposició.Una conferència del lul·lista Jordi Gayà acompanyà l'exposició "Ramon Llull, 700 anys de missió" que es pot veure a la Sala Municipal d'Exposicions del Roser de Ciutadella fins al 17 de novembre. Gayà Estelrich va repassar els set segles de missió del missioner mallorquí més universal. A l'acte assistiren els bisbes de Mallorca i Menorca, Sebastià Taltavull i Francesc Conesa respectivament.

Acte seguit es féu una visita visita guiada per l'exposició, que recorre, a través de textos, imatges i peces, la vida i obra del beat insigne, el projecte de predicació als infidels, el procés de formació, reflexió i realització dels seus propòsits, els viatges i la cabdal obra escrita que ens ha llegat.

El record i l'exemple de Ramon Llull perduraren a través dels segles, encara que no sempre d'una manera explícita. Els múltiples aspectes de la seva personalitat donaren lloc a una tradició que s'anà desenvolupant a tenor dels interessos personals i dels corrents culturals del moment. Pocs anys després de la seva mort, Ramon Llull fou evocat per grups de vida eremítica principalment a Mallorca i València. Els seus ensenyaments sobre les missions foren presents en l'evangelització de les Illes Canàries i d'Amèrica. Els seus escrits místics inspiraren corrents devocionals a França durant el segle XV. De bell nou, en la renovació de l'acció missionera del segle XIX, fou invocat com a model per la seva entrega i el seu mètode. Els seus escrits serveixen d'estímul i punt de referència en el diàleg cristià amb les altres religions.


0 COMENTARIS