EL CARDENAL LLUÍS F. LADARIA, PREMI POPULAR D'HONOR


08 de novembre de 2018. 12:50h.

Amb aquest guardó es reconeix la seva trajectòria de fidelitat i servei a l'Església, a Mallorca i fora d'ella.COPE Mallorca lliurarà a l'Emm. i Rvdm. Sr. Lluís Francesc Ladaria el Premi Popular d'Honor. Amb aquest guardó es reconeix la seva trajectòria de fidelitat i servei a l'Església, a Mallorca i fora d'ella. Des del cardenal Antoni Despuig, que va morir el 1813, no teníem un cardenal de Mallorca.


Lluís Francesc Ladària Ferrer va néixer a Manacor l'any 1944. Estudià a Monti-sion de Palma, i després, el 1966, es va llicenciar en Dret a Madrid. Va ingressar a la Companyia de Jesús el 17 d'octubre de 1966. Va seguir els seus estudis de Filosofia i Teologia a Comillas i Frankfurt (Alemanya). Va rebre l'ordenació sacerdotal el 29 de juliol de 1973. En 1975, es va doctorar en Teologia a la Universitat Gregoriana de Roma.

El 1984 va ser nomenat professor d'aquesta universitat, així com vicerector entre els anys 1968 i 1994. Ha escrit més de set obres de Teologia. Els seus escrits serveixen com a llibres d'estudi a seminaris i universitats catòliques. Joan Pau II el va nomenar consultor de la Congregació per a la Doctrina de la Fe i Benet XVI, secretari. El 9 de juliol de 2008 va rebre la consagració episcopal. L'any 2016 presideix la Comissió d'estudis sobre el diaconat de les dones, formada pel papa Francesc. L'1 de juliol de 2017, el papa Francesc el nomena prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Fundada el 1542 és la més antiga de les congregacions de la Cúria Romana. És l'òrgan encarregat de vetllar per les qüestions que afecten la fe i la moral.

Els Premis Populars varen ser instituïts l'any 1980 per reconèixer públicament la tasca i trajectòria de persones, entitats i empreses que amb el seu treball contribueixen a millorar la nostra societat. El març de 2015 es va concedir el Premi Popular d'Honor a S. M. la Reina Sofia com a reconeixement a tota una trajectòria d'afecte i fidelitat a l'illa.

Aquest Premi suposa un signe de gratitud de la societat mallorquina a Monsenyor Ladaria, qui en venir cada any de vacances a Mallorca és proper i es manifesta com un ciutadà més. A Porto Cristo s'ofereix per servir a la seva parròquia, en la missa de torn com un sacerdot més. No oblida la seva terra i les seves arrels, de les que es mostra sempre orgullós.


0 COMENTARIS