"És l'hora de donar testimoni amb la valentia dels sants, com Sant Sebastià"


21 de gener de 2019. 08:45h.

Des de 1595 sant Sebastià és venerat com a Patró de la Ciutat de Palma.Amb una missa concelebrada a la Catedral, la ciutat de Palma posà punt i final als actes celebratius entorn al seu patró, Sant Sebastià. El bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, presidí l'eucaristia, on destacà com "l'Església ha mantingut viu el record d'un fet, en el qual hi ha el reconeixement que Déu intervé en els camins de la vida i –encara que sigui enmig de dificultats i febleses humanes– configura la història carregant-la de valors evangèlics". Aquests valors, continuà, "són els que els cristians volem aportar a la nostra ciutat, immersos responsablement en ella i compromesos en la seva edificació diària, servint el bé comú". En aquest sentit, els cristians aposten per una ciutat amb "millor qualitat de vida humana, espiritual i social", i a tots ells convidà a "donar testimoni amb la valentia dels sants i, com Sant Sebastià, de la fortalesa dels màrtirs": "Ja ha passat el temps de passar inadvertits".

Per contra, rebutjà "l'enfrontament de cultures, ni molt manco que aquest enfrontament sigui provocat per ideologies intolerants ni tampoc per fonamentalismes religiosos, que provoquen el mateix mal".

Acte seguit, el bisbe presidí l'eucaristia a la parròquia palmesana que té com a titular Sant Sebastià.

Des dels primers segles, just després de les persecucions, l'Església venera a sant Sebastià i sempre l'ha tingut com a referent important per a la vida dels cristians i dels pobles. Aquí, a la ciutat de Palma, és invocat especialment quan el poble és atacat per l'epidèmia de la pesta. L'any 1595, sant Sebastià és venerat com a Patró de la Ciutat i l'any 1634, substituirà l'antic Patró, l'Àngel Custodi, que també ho era de la Ciutat i del Regne de Mallorca.


0 COMENTARIS