L'Any Jujol140 arriba a la Seu de Mallorca


24 de gener de 2019. 19:50h.

Un moviment artístic, cultural i social per difondre la seva figura.L'Ajuntament de Sant Joan Despí, coincidint amb el 140 aniversari del naixement de l'arquitecte català, Josep Maria Jujol, ha impulsat la celebració de l'Any Jujol140, un moviment artístic, cultural i social per difondre la seva figura.

En el context d'aquesta commemoració, la Catedral de Mallorca hi participa amb una exposició temporal titulada "Jujol a la Seu", amb l'objectiu de donar a conèixer la participació d'aquest artista durant la reforma litúrgica d'Antoni Gaudí a la Catedral, a principis del segle XX. La seva intervenció artística va dotar de policromia el presbiteri i es centra, principalment, en les pintures del cadirat del cor, els grafits de la càtedra, el mural ceràmic amb els escuts dels bisbes de Mallorca, els dosserets de les escultures del retaule major gòtic, el conjunt dels àngels del presbiteri i la decoració ceràmica i en grafit de les voltes de la capella de la Trinitat.

L'exposició s'inaugurarà el dijous 24 de gener a les 19'00h, i romandrà oberta al públic fins el 7 d'abril del 2019. A més, s'han organitzat vàries activitats al voltant: visites guiades per adults, visites per a grups familiars i una taula rodona amb especialistes sobre la temàtica.


0 COMENTARIS