L'ajuda d'Infància Missionera arriba al Sàhara Occidental


24 de gener de 2019. 20:02h.

Els nins són els autèntics protagonistes de la Jornada d'Infància Missionera.La Jornada d'Infància Missionera, que se celebrarà el proper diumenge 27 de gener, amb el lema "Amb Jesús, a Betlem quina bona notícia!", va ser presentada pel director d'OMP, José María Calderón. També va estar present el prefecte apostòlic del Sàhara Occidental, Mario Leon Dorado, omi, i un beneficiari d'Infància Missionera en aquesta regió, Mohamend Fadel, que va oferir el seu testimoni a través d'un vídeo.

El director d'OMP va afirmar que Infància Missionera vol "acompanyar els nins, ajudar-los que tenguin consciència de la tasca que fan els missioners", i ha destacat que amb l'ajuda dels nins, s'han pogut donar suport a tot el món més de 2.000 projectes d'educació, salut, habitatge, etc. dedicats a la infància". Calderón va explicar que "dels més de setze milions d'euros de tot el món, recollits en el Fons Universal de Solidaritat en 2018 (amb les aportacions de 2017), Espanya va aportar gairebé tres milions".

Així mateix, el prefecte del Sàhara Occidental va afirmar que en una regió on pràcticament no hi ha cristians, varen descobrir que els pobres als quals havien d'ajudar eren musulmans. Amb els 8.000 dòlars que reben cada any de la Infància Missionera, atenen les necessitats segons els va dictant "el dia a dia": dones migrants que travessen el Sàhara i es queden soles amb els seus nins (cal comprar-los llet materna, bolquers, etc.); famílies pobres a les quals s'ajuda perquè els nins no deixin l'escola, a fi "de trencar el cercle viciosos de la pobresa".

Com va dir Leon Dorado, "sense estudis, estan condemnats a repetir la història dels seus pares".

El prefecte va recalcar que la principal col·laboració de la Infància Missionera és "per al Centre de Discapacitats de Dajla, un projecte bell i únic a la regió", encara que la idea és que el centre sigui autosuficient" (de fet, l'any que més es va aportar, varen ser "5.000 dòlars, per pagar beques de formació, i només en salaris necessiten 25.000 dòlars").

El director d'aquest Centre, Mohammad Fabel Semlali, va expressar en un vídeo enviat per a aquesta ocasió, que "la Infància Missionera ha estat com la columna vertebral d'aquest centre; i gràcies a ella, el centre ha tornat més eficient i professional." Fabel Semlali va dir que també gràcies a Infància Missionera, "han pogut formar professionalment una fisioterapeuta per atendre 60 nins al Centre de Discapacitats".

D'altra banda, OMP a Espanya està donant un nou impuls a la Infància Missionera a través del projecte per a quatre anys "Amb Jesús nin, a la Missió", que, segons va dir el director d'OMP serà presentat pròximament.

Infància Missionera és una Obra del Papa que promou l'ajuda recíproca entre els nins del món. En aquesta obra els nins exerceixen com a petits missioners i des de la seva humilitat, creativitat i senzillesa són protagonistes de l'evangelització.


0 COMENTARIS