L'exposició "Ramon Llull, 700 anys de missió" arriba a la Sagrada Família de Barcelona


07 de febrer de 2019. 13:30h.

Romandrà oberta al públic de l'11 de febrer al 31 de març de 2019.Inaugurada a Roma el 5 d'octubre de 2016, l'exposició "Ramon Llull, 700 anys de missió" arriba ara a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, on romandrà oberta al públic de l'11 de febrer al 31 de març de 2019, després de passar per Roma, Palma, Menorca i, ara, Barcelona.

La mostra, organitzada pel Bisbat de Mallorca amb el suport del Govern de les Illes i el Consell de Mallorca i diversos patrocinadors, recorre, a través de textos, imatges i peces, la vida i obra del beat insigne, el projecte de predicació als infidels, el procés de formació, reflexió i realització dels seus propòsits, els viatges i la cabdal obra escrita que ens ha llegat.

El record i l'exemple de Ramon Llull han perdurat a través dels segles, encara que no sempre d'una manera explícita. Els múltiples aspectes de la seva personalitat donaren lloc a una tradició que s'anà desenvolupant a tenor dels interessos personals i dels corrents culturals del moment. Pocs anys després de la seva mort, Ramon Llull fou evocat per grups de vida eremítica principalment a Mallorca i València. Els seus ensenyaments sobre les missions foren presents en l'evangelització de les Illes Canàries i d'Amèrica. Els seus escrits místics inspiraren corrents devocionals a França durant el segle XV. De bell nou, en la renovació de l'acció missionera del segle XIX, fou invocat com a model per la seva entrega i el seu mètode. Els seus escrits serveixen d'estímul i punt de referència en el diàleg cristià amb les altres religions.

La inauguració serà aquest dilluns 11 de febrer a les 19 h, amb una conferència a càrrec del comissari de l'exposició, Dr. Jordi Gayà Estelrich, titulada "Ramon Llull, 700 anys de missió", al Claustre de la Mercè de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Acte seguit, el comissari de la mostra i l'artista Jaume Falconer dirigiran una visita guiada a l'exposició, situada al Claustre de Montserrat.


0 COMENTARIS