Sencelles reafirma la secular devoció a Santa Àgueda


08 de febrer de 2019. 11:43h.

Per als pagesos i totes les persones que es dediquen a les tasques del camp, i per a aquelles que sofreixen les dolences del càncer de pit Santa Àgueda n'es l'advocada.Un vegada més Sencelles ha celebrat, amb tota casta de mostres festives, la seva patrona Santa Àgueda. Cada any, el 5 de febrer, es presenta una nova oportunitat en la que aquest poble del cor de Mallorca pot reafirmar-se en la seva secular devoció a la verge i màrtir siciliana. Feren la seva entrada en comitiva acompanyada de xeremies, l'Ajuntament, el jutge de Pau i els obrers de Santa Àgueda. Presidí la celebració eucarística Mn. Baltasar Amengual.

El predicador, durant el sermó, va recordar la tradició que conta com Santa Àgueda va esdevenir patrona de Sencelles, després que els avantpassats l'hi atribuïssin la gràcia abundosa de la pluja que feu superar els tràngols d'una horrible sequera. També qui era aquesta verge natural de Catània (Sicília) que fou mereixedora de la palma victoriosa del martiri, i va acabar pregant-li que estengui el seu benèvol vel protector damunt tot Sencelles i tots els que l'hi tenen devoció.

En el moment de l'Oferta, amb la processó de la relíquia de la santa i la seva veneració, el poble va renovar el vot immemorial que li feren els avantpassats de celebrar-la durant tots els temps. En aquest moment es tornaren a cantar de bell nou els Goigs en llaor de Santa Àgueda, Patrona de Sencelles (lletra de Mn. Joan Roig, pvre, música del P. Francesc Batle, TOR) que s'estrenaren l'any passat. Una vegada acabada la celebració de l'Eucaristia, com de costum es feu la visita espiritual a la capella de Santa Àgueda invocant la seva intercessió per Sencelles, les seves autoritats i tota la població. Per als pagesos i totes les persones que es dediquen a les tasques del camp, i per a aquelles que sofreixen les dolences del càncer de pit Santa Àgueda n'es l'advocada.

Seguidament, a la Casa de Cultura es va celebrar l'acte solemne de declarar Don Sebastià Molinas i Amengual (1849-1917), Fill Il·lustre de la Vila. Aquest destacat personatge de la història sencellera, nebot del reconegut rector Joan Molinas, fou un insigne benefactor de la Parròquia, del Convent de la Caritat i de tot el poble de Sencelles. La data per realitzar aquesta acte no fou triada a l'atzar. Es feu coincidir amb la festa de Santa Àgueda, de la que Don Sebastià en fou obrer els darrers trenta anys de la seva vida.


0 COMENTARIS