Comença a Roma el Procés de beatificació del pare Arrupe


13 de febrer de 2019. 17:36h.

Una vida intensa marcada pel seu esperit missioner i la seva visió evangelitzadora.La sessió d'obertura per a l'inici de la investigació diocesana sobre la vida, les virtuts heroiques, la fama de santedat i els signes del Servent de Déu Pedro Arrupe Gondra, jesuïta, 28è Superior General de la Companyia de Jesús; va tenir lloc el 5 de febrer de 2019, a les quatre de la tarda hora local de Roma, a la Sala de la Reconciliació establerta per al Tribunal del Palau Apostòlic Lateranenses.

La cerimònia va ser presidida pel Cardenal Vicari Angelo De Donatis. Vanre participar el delegat episcopal, Mons. Slawomir Oder; el promotor de justícia, Mons. Giuseppe D'Alonzo; el notari actuari, Dr. Marcello Terramani; i el notari assistent, Sr. Francesco Allegrini; així com el postulador de la causa el pare Pascual Cebollada, jesuïta.

En el seu discurs en ocasió del procés d'obertura, el Card. De Donatis va ressaltar algunes característiques dels valors eclesials i la fama de santedat que van marcar la vida i obra del pare Arrupe, a qui va definir com "un veritable home d'Església, una Església que el 1965, havia conclòs el Concili Ecumènic Vaticà II i tractava de posar-ho en pràctica".

«En aquest període, sovint torbat, va demostrar en tot moment la seva profunda pertinença a l'Església i el seu desig fervent, humil i ferm d'obeir a la Santa Seu i al Sant Pare (Pau VI, Joan Pau I, Joan Pau II). Va intentar integrar els millors valors de la tradició amb els necessaris per adaptar el cristianisme als nous temps, i sempre va voler dirigir la Companyia de Jesús amb entusiasme segons les directrius del Vaticà II.

D'altra banda, el purpurat va assenyalar que aquesta renovació «ha tocat profundament la vida dels jesuïtes, i ha tengut conseqüències en els Instituts de Vida Religiosa i Consagrada, especialment en la comprensió actualitzada de la consagració i els vots, la vida comunitària, la missió i la vida espiritual; ja que el sacerdot jesuïta va acompanyar a molts d'ells en el seu ministeri i va proposar cursos d'exercicis i conferències sobre la vocació sacerdotal: "Va animar els laics a assumir les seves responsabilitats tant a les escoles de la Societat com a cadenes com les Comunitats de Vida cristiana o el Apostolat de l'Oració; avui Xarxa Mundial de l'Oració del Papa".

Valors eclesials i fama de santedat
Un altre tret característic de la personalitat del sacerdot jesuïta que va destacar el Cardenal Vicari va ser el del seu esperit missioner: "La fama de santedat, que el servent de Déu ja gaudia en la vida, s'ha estès i se segueix estenent cada dia més després de la seva mort. Arrupe té una multitud de devots no només a Roma, on va morir, sinó també en altres països, on el seu exemple ha estat present i la Companyia de Jesús està molt estesa".

Arrupe i el seu somni missioner
El 1938 va posar en pràctica el seu somni de ser missioner al Japó, alternant el seu apostolat amb classes d'espanyol a la Universitat de Vamaguchi, i amb l'exercici de diversos càrrecs a l'interior de la Companyia: mestre de novicis, procurador de la Missió i primer provincial dels jesuïtes al Japó quan la Missió va passar a ser Província.

Gràcies al seu talent organitzatiu, va donar una gran empenta al creixement de la Companyia durant el seu govern, així com a la Universitat de Sophia que els jesuïtes tenen a Tòquio.


1 COMENTARIS
  1. 2019-02-14

    Enhorabona de tot cor a la Companyia i a la CVX