En referència a la decisió dels MMSSCC de retornar la cura del Santuari de Lluc a la Diòcesi de Mallorca


18 de febrer de 2019. 13:11h.

Demana a tota l'Església de Mallorca que acompanyi aquest temps de reflexió amb la pregària.Havent rebut la notificació del retorn de la cura del Santuari de Lluc a la Diòcesi de Mallorca, per part del Consell General dels Missioners dels Sagrats Cors, el Bisbat acull amb sorpresa i dolor aquest fet. Entén les raons exposades que han motivat aquesta decisió per part de la Congregació dels MMSSCC, a la vegada que agraeix el servei que durant 128 anys han desenvolupat vora el cambril de la Mare de Déu de Lluc.

Des del primer moment, el bisbe de Mallorca ho ha estat tractant amb els òrgans principals de la Diòcesi per tal d'obrir un període de reflexió per estudiar com el Bisbat farà front a l'atenció del Santuari en totes les seves àrees. Tot reconeixent que aquesta situació planteja un nou repte que la Diòcesi haurà d'afrontar, s'aposta fermament perquè continuï essent la "casa pairal de tots els mallorquins" i el cor espiritual de l'illa, així com ho ha estat ininterrompudament des del segle XIII, i afavorint el clima de pelegrinatge i vida espiritual dels qui hi pugen a Lluc.

La Diòcesi manifesta la seva proximitat i recolzament a tota la comunitat que treballa i viu a Lluc en els seus diversos àmbits i els convida a continuar fent feina en favor de la vida del Santuari, agraint la seva entrega i amor a la Casa.

Per acabar, demana a tota l'Església de Mallorca que acompanyi aquest temps de reflexió amb la pregària, perquè la decisió que es prengui sigui la més encertada al servei de la nostra Església i el bé del poble. La confiam a la intercessió de Nostra Mare, Santa Maria de Lluc, a qui diàriament l'Escolania prega cantant en nom de tots els mallorquins i visitants, perquè sigui una resposta al camí d'unitat i comunió que s'està impulsant a tots els nivells de la nostra Església de Mallorca.


1 COMENTARIS
  1. 2019-02-19

    Sense pensar molt, així a primera impressió, suggeriria que el Convent del Santuari es convertís en residència de prevres majors, becats per la diócesis, que tenguessin la responsabilitat litúrgica i que un grup d'Antics blauets en duguessin la gestió econòmica baix la supervisió del Bisbat. ës una idea