Comunicat dels Missioners dels Sagrats Cors sobre el cessament de la seva presència al Santuari de Lluc


18 de febrer de 2019. 12:45h.

El passat 3 de gener el Consell General dels Missioners dels Sagrats Cors va prendre la decisió de lliurar l'Administració del Santuari de Lluc a la Diòcesi de Mallorca.Aquesta decisió va ser comunicada pel Superior General a Mons. Sebastià Taltavull el 16 de gener, que a partir d'aquest moment coordinarà com a bisbe de Mallorca aquest procés de traspàs. Les raons que ens porten a prendre una decisió així es resumeixen a constatar l'escassetat de personal causada per la manca de vocacions mallorquines que la Congregació pateix fa ja molts anys.

Els MSSCC es varen fer càrrec de l'administració del Santuari de Lluc l'any 1891 —un any després de la seva fundació el 1890— atenent a la sol·licitud de qui era llavors Bisbe de Mallorca D. Jacint M. Cervera.

Des de llavors, els MSSCC —coneguts precisament a Mallorca com 'Els Pares de Lluc'— han treballat incansablement perquè el Santuari de Lluc fos realment la "Casa Pairal de tots els mallorquins", desenvolupant una meritòria tasca que ha implicat tant el sosteniment material com la dimensió pastoral i espiritual de la Casa de la Moreneta.

L'especialíssima vinculació entre els MSSCC i Lluc fa que aquest comiat sigui molt costós i només s'entén per haver arribat a la conclusió que és impossible prolongar a causa de l'escassetat de personal dalt esmentada.

Sentim un gran mal a l'hora de dir adéu a aquest 'beneït lloc' -com es referia a ell el mateix P. Joaquim Rosselló, el nostre fundador- però manifestam alhora nostre desig de seguir servint l'Església local de Mallorca dins de les nostres possibilitats.


0 COMENTARIS