Un vaixell de salvament porta el nom de Aylan Kurdi


20 de febrer de 2019. 11:23h.

"Demanam que comenci una nova era de pau i benestar als països d'on tanta gent fuig de la misèria, la injustícia, la violència i la fam", va afirmar Taltavull en la benedicció del vaixell.«Que el Déu de l'amor, Pare de nostre Senyor Jesucrist i per la força del seu Esperit, guiï els vostres camins pel mar, perquè faceu el viatge en pau i ajudeu amb la vostra actitud humanitària i tota la nostra solidaritat i ajuda, a viure la dignitat dels fills de Déu i gaudir de tots els drets als que seran acollits i traslladats. Alhora, demanam que comenci una nova era de pau i benestar als països d'on tanta gent fuig de la misèria, la injustícia, la violència i la fam». És l'oració que el bisbe de Mallorca va pronunciar davant el vaixell de l'ONG alemanya Sea-Eye, batiat recentment amb el nom d'"Aylan Kurdi".

La foto d'aquest petit mort en una platja turca el 2015 va commocionar tot Europa. La seva imatge es va difondre ràpidament i va esdevenir un símbol de la tragèdia que viuen els refugiats que moren ofegats a la Mediterrània fugint de la guerra. Ara un vaixell de salvament recordarà aquest fet amb el seu nom.

L'"Alan Kurdi" va recalar a Palma fa unes setmanes després de ser rebutjat a Malta, Tunísia i Sicília. L'ONG, fundada fa tres anys per l'alemany Michael Buschheuer, organitza campanyes per rescatar refugiats a la Mediterrània, el que ocasionalment li tanca les portes dels ports europeus.

La cerimònia va comptar amb la presència de representants de la comunitat islàmica a les Balears i del bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, qui va beneir el vaixell: "Donam suport als qui fugen de la misèria i la violència. Estam al vostre costat", va afirmar Taltavull. Un petit gest de diàleg interreligiós que esperen sigui el primer de molts entre els creients en un únic Déu residents a Mallorca: "Hem ruixat el vaixell amb aigua beneïda, signe de vida en les nostres tradicions religioses i hem compartit -cristians i musulmans- l'oració adreçada a Déu, Pare de tots, perquè acompanyi i ajudi sempre a aquesta organització humanitària, testimoni del seu amor misericordiós."

Entre els assistents, hi havia el pare d'Aylan, Abdullah Kurdi i la seva germana Fàtima.


0 COMENTARIS