"Des de la humilitat és més possible la confiança"


06 de març de 2019. 20:33h.

En aquest inici de la Quaresma, el bisbe de Mallorca demana aprofundir en allò que som pel baptisme.El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, oficià una eucaristia a la Catedral de Mallorca amb motiu de la celebració del Dimecres de Cendra durant la qual s'imposà s'imposà la cendra als preveres concelebrants i als fidels que hi participaren. A la celebració, el prelat recordà que "allò que l'anima, el foc que encén la vida d'un cristià i provoca l'ardor de l'evangelització és l'amor". Així, en aquest inici de l'exercici quaresmal, per tant, "se'ns demana aprofundir en allò que som pel baptisme".

Aquesta convidada de Déu a treballar pel Regne de Déu es tradueix —continuà— en "l'encàrrec de Jesús d'anunciar-lo i fer-lo present confiant que el seu Esperit sempre ens acompanya, encara que ens sentim febles i limitats. Des de la humilitat és més possible la confiança".

Igualment, totes les parròquies de la diòcesi han celebrat misses amb benedicció de la cendra que s'imposen al cap dels fidels. Es tracta d'un signe molt antic, de caràcter penitencial, que marca l'inici del temps litúrgic de la Quaresma.

En el segle XI, el papa Urbà II "recomanà la imposició de la cendra a tots els fidels com a signe distintiu de la inauguració de la Quaresma, com a símbol del record de la mort però també de la bona nova de l'Evangeli.

En aquest dia, l'Evangeli explica les pràctiques quaresmals recomanades, que són la major escolta de la Paraula de Déu, l'oració, el dejú i l'almoina.


0 COMENTARIS