La Fundació Pere Tarrés amplia l'activitat social i educativa a Mallorca


07 de març de 2019. 13:14h.

Amb la posada en marxa del centre socioeducatiu Can Tàpera i la reforma la casa de colònies de Binicanella.Malgrat alguns indicadors econòmics augurin certa recuperació de l'economia, l'Estat Espanyol és el cinquè país de la zona euro amb més percentatge de persones en risc de pobresa o exclusió social. Les llars amb famílies amb infants concentren bona part d'aquest risc amb un 35% de taxa infantil de risc de pobresa, molt per sobre del 27,4% de mitjana de la Unió Europea, segons dades de la Comissió Europea. En aquesta mateixa línia, i segons dades de Càritas, el 80% de les persones que viuen en situació de pobresa durant la infància continuen en el mateix context d'adults.

En aquest context, el compromís social i educatiu de la Fundació Pere Tarrés ha permès, durant el 2018 i gràcies a la campanya solidària Ajuda'ls a créixer, beneficiar a un total de 8.217 infants per realitzar activitats de lleure a Catalunya i Balears. Aquesta xifra suposa un 3% més que l'any anterior, fet que demostra que la recuperació econòmica no ha arribat a totes famílies.

Des de 2016 l'acció social i educativa de la Fundació Pere Tarrés a les Illes Balears fa front a la taxa d'abandonament escolar, que arriba al 26,7%, i la de fracàs escolar, que ascendeix al 26,2%, segons dades de Unicef Comitè Balears. El 2018, s'ha ampliat activitat i s'han duit a terme nous projectes educatius i socials: la reforma de la casa de colònies Binicanella i la posada en marxa d'un centre socioeducatiu a Palma.

Situat al barri de Cala Major, el Centre Socioeducatiu Can Tàpera s'ha posat en marxa per atendre les necessitats educatives i socials dels infants en risc d'exclusió social amb la col·laboració d'entitats, administracions públiques i l'Obra Social "la Caixa". Per la seva banda, la casa de colònies situada a Bunyola, s'ha rehabilitat per adequar-la a l'organització de colònies d'estiu per a infants en situació vulnerable, així com també campaments i sortides de lleure, i altres activitats per a entitats que ho necessitin.


0 COMENTARIS