Europa cap al bé comú i la pau


10 de abril de 2019. 16:44h.

Justícia i Pau celebra la seva jornada anual a Madrid."Europa cap al bé comú i la pau" és el títol de la Jornada Anual de Justícia i Pau que ha tingut lloc a Madrid del 5 al 7 d'abril. Diferents ponents, entre ells Mons. Sebastià Taltavull, José Luis Segòvia i Francisco Javier Alonso han dissertat sobre el compromís pel bé comú, font de tota bona política.

Emilio José Gómez, responsable de drets humans de Justícia i Pau i Professor de dret del Treball de la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM) ha desgranat, a continuació, "els afectes i desafectes sobre un projecte possible: Somiar Europa".

Al dia següent, els presents varen reflexionar sobre la possibilitat d'una economia social i solidària a Europa, així com "ajustar Europa al bé comú" i "donar la pau a aquesta casa", que és "cada família, cada comunitat, cada país, cada continent, amb les seves característiques pròpies i amb la seva història".

En la seva ponència, Mons. Taltavull ha indicat algunes perspectives que se'ns donen per afrontar aquests desafiaments: "Quina esperança per a l'Europa d'avui i de demà? La resposta, el papa Francesc la posa en aquests pilars fonamentals i a qui governa li correspon discernir-ne els camins de l'esperança: Centralitat de l'home, solidaritat eficaç, obertura al món, recerca de la pau i el desenvolupament i obertura al futur".

Justícia i Pau és un organisme eclesial creat per la Conferència Episcopal amb la missió de promoure i defensar els drets humans, la justícia i la pau.


0 COMENTARIS