La processó dels estendards dona inici a la Setmana Santa palmesana


15 de abril de 2019. 12:01h.

P. Antoni Cañellas, CO pronuncià el pregó de Setmana Santa, amb el silenci com a tema principal.La processó dels estendards pels carrers del centre de Palma donà inici a una setmana de manifestacions públiques de fe pels carrers de Palma el passat 13 d'abril. Des del Convent dels Caputxins fins a la Basílica de Sant Francesc els estendards de les 33 confraries que participaran en les processons recorregueren la plaça de l'Olivar, Sant Miquel, Plaça Major, Marquès del Palmer, Colom, Cort, Cadena, Pl. de Santa Eulàlia i Sant Francesc. A la Basílica de Sant Francesc es donà inici al pregó pronunciat pel vicari episcopal per la Vida Consagrada i la Pietat Popular, P. Antoni Cañellas, CO.

En la seva intervenció, molt aplaudida, reflexionà sobre "el silenci", i el seu significat: "És comunicació perfecta, covardia, postura còmoda per evitar el comrpomís i el conflicte?", afirmà. Més aviat, parlà del silenci com "l'expressió de la injusticia d'aquest món que fa callar tota aquella persona que reclama amb tot dret una dignitat que li ha estat robada: Si el qui pateix calla, jo no em sentiré culpable".

En aquest sentit, convidà el confrares a no oblidar tots aquells que "faran penitència no desitjada, obligats a llargues processons que no han cercat ni volgut, i que portaran a les espatlles no belles imatges ornades amb plata i flors, sinó tota una vida silenciada pels qui no tenen cor".

Després del pregó, la coral de l'Il·l. Col·legi d'Advocats de les Illes Balears, dirigida per Pilar Rosselló i acompanyada a l'orgue per Rafel Riera amenitzà l'acte amb cants del seu repertori.

El Divendres de Dolors o de Passió és el divendres anterior al Diumenge del Ram, comprès dins l'última setmana de la Quaresma.


0 COMENTARIS