"El relat de la Passió i Mort de Jesús no és una fake news"


15 de abril de 2019. 14:38h.

Comencen les celebracions de la Setmana Santa a la Catedral de Mallorca.Palmes i oliveres per celebrar el preludi de la Setmana Santa i, a la vegada, la culminació d'un itinerari quaresmal iniciat el Dimecres de Cendra. És el Diumenge del Ram, que a la Seu, com a totes les esglésies de Mallorca i arreu del món se celebrà amb solemnitat. Un dia que comença amb aclamacions de triomf i culmina amb la més gran de les alegries mai no experimentades, i una setmana que ha de merèixer arribar a aquest punt culminant per la contemplació del misteri de la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor.

La processó iniciada al Palau Episcopal, en recordança del recorregut realitzat per Jesús fins a la Ciutat Santa, va comptar amb la presència de nombrosos fidels que ompliren a continuació la Seu de Mallorca.

Mons. Sebastià Taltavull, en la seva homilia, afirmà que el relat de la Passió i Mort de Jesús no és una fake news i recordà que, com passà amb Jesús, "la pressumpció d'innocència és un dret humà, una actitud cristiana": "Als cristians, l'imperatiu de no jutjar, de no condemnar, ens ve de Jesús".


El Diumenge del Ram marca el pòrtic d'uns dies centrats en la Passió de Crist, davant la qual el bisbe Sebastià ens convida a contemplar com "a Jesús no se li ha reconegut aquesta innocència, com no se la reconeix a tantes persones a les qui la calumnia, la crítica destructiva i la difamació deixen per terra la seva dignitat, el seu bon nom, on la seva intimitat ha estat atropellada sense pietat". Tanmateix, continua, "és per amor a la humanitat que Jesús ha abraçat la creu, la veritat més gran que ens ha portat a la vida, al goig de participar plenament de la Resurrecció".
0 COMENTARIS