600 persones participen en la Diada de Famílies que s'ha celebrat a Lluc


14 de maig de 2019. 16:31h.

Per primera vegada, els Secretariats de Família i Vida i de Iniciació Cristiana i Catecumenat han unit forces per organitzar aquesta Diada.El passat diumenge 12 de Maig va tenir lloc al Santuari de la Mare de Déu de Lluc una gran Diada de Famílies organitzada per primera vegada de manera conjunta pel Secretariat de Família i Vida i el Secretariat d'Iniciació Cristiana i Catecumenat de la diòcesi. Seguint el suggeriment del Sr. Bisbe d'unificar esforços i apostar per un treball en xarxa i en comunió, es va acordar dur a terme l'esmentada trobada de tal manera que tant els pares, mares i infants de les diverses modalitats de catequesi (infantil i de família) que s'ofereixen a la nostra diòcesi, com els matrimonis que celebraven el seu 1r, 25è i 50è aniversari de noces poguessin gaudir d'un espai de trobada, formació i pregària adient a les seves necessitats i etapa vital.

Per això, i sota el lema "Tots a Lluc!", més de 600 persones entre pares i mares, infants, catequistes i matrimonis varen voler pujar al Santuari per donar testimoni de la seva ferma voluntat de seguir l'evangeli, com a famílies cristianes, i ser llum i esperança enmig d'un món que sovint sembla haver oblidat la riquesa i el valor de la família.

Com ja és habitual en aquestes trobades, els adults varen tenir l'oportunitat de gaudir d'una proposta específicament pensada per a ells que enguany va consistir en una "taula de testimonis". Així els assistents tingueren l'oportunitat d'escoltar l'experiència d'un matrimoni que va explicar de quina manera la fe els va ajudar a superar greus dificultats permetent que avui puguin celebrar el cinquanta aniversari de casats. També el testimoni d'un jove pare de família que després d'una joventut marcada per un allunyament absolut dels valors cristians que li havien transmès els seus pares va retrobar de nou el camí de la fe i de l'esperança. I finalment el testimoni d'un matrimoni que, juntament amb els seus quatre fills, participen des de fa molts anys del procés de fe de la Catequesi de Família i de l'experiència del Campament Cristià Familiar i com aquest camí de la fe realitzat en companyia els ha ajudat a enfortir-se com a família i els ha empès a ser millors testimonis de Jesucrist en el seu entorn quotidià.

Mentrestant, els nins pogueren gaudir d'una divertida gimcana catequètica al pati dels blavets que va tenir com a fil conductor la vida de la Mare de Déu.

Una vegada finalitzades les respectives activitats, nins i adults es varen tornar a aplegar a l'acolliment per celebrar junts l'Eucaristia, presidida per Mons. Sebastià Taltavull, i en la qual tots el matrimonis assistents varen poder renovar les seves promeses matrimonials. Acabada la celebració es va fer un especial homenatge a totes aquelles parelles que enguany celebren el primer, vint-i-cinquè i cinquantè aniversari de noces. També es va voler retre un senzill però molt sentit homenatge a la comunitat dels Missioners dels Sagrats Cors, que durant aquests darrers 25 anys han acollit amb tanta generositat la celebració d'aquesta Diada.

Finalment, la trobada acabà amb un dinar de germanor durant el qual tots els assistents pogueren compartir l'experiència que acabaven de viure i celebrar en un ambient festiu l'alegria de de ser famílies cristianes.


0 COMENTARIS