La Fundació Endesa i Càritas Mallorca lliuren els diplomes als alumnes del curs d'Electricitat i Domòtica


28 de maig de 2019. 17:23h.

Hi han participat 16 alumnes.Setze alumnes del curs "Operacions auxiliars de muntatge d'instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis", promogut per la Fundació Endesa i Càritas Mallorca, en coordinació i col·laboració amb la Fundació Patronat Obrer, han rebut els diplomes acreditatius de la seva formació durant l'acte de cloenda del curs celebrat aquest dimarts a les instal·lacions de la companyia elèctrica a Sant Joan de Déu.

El curs d'Electricitat i Domòtica ha contemplat un total de 300 hores teòriquesde continguts específics d'electricitat i 80 hores de pràctiques no laborals en empreses, a més de 36 hores de continguts transversals (igualtat de gènere, noves tecnologies, medi ambient, habilitats socials i competències laborals) que s'han pogut dur a terme gràcies a la col·laboració i participació de voluntaris de Càritas amb l'objectiu de capacitar professional i socialment a les persones participants.

Pel que fa a les pràctiques, 8 empreses han col·laborat amb la formació i11 dels 16 alumnes del curs han fet pràctiques a les seves instal·lacions. En aquests moments ja hi ha alumnes que fan feina en l'àmbit de l'electricitat.

A l'acte de lliurament de diplomes celebrat aquest dimarts han assistit: el Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull; Sebastià Serra, director de Càritas Mallorca; Pedro Barquero, responsable de desenvolupament social de Càritas Espanyola; Laura Cadenas, coordinadora de l'equip de formació i orientació de Càritas Mallorca. Des d'Endesa han estat presents a l'acte Martí Ribas, director general d'Endesa a les Illes Balears; Gloria Juste, directora de projectes de la Fundació Endesa. Des de la Fundació Patronat Obrer ha estat present al lliurament de diplomes Llúcia Carreras, directora de la Fundació Patronat Obrer, i des del SOIB ha assistit Pere Francesc Torrens, director del Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

Aquest és el vuitè any que Fundació Endesa i Càritas Mallorca col·laboren de forma conjunta en aquesta formació a l'àmbit de l'electricitat, sent el cinquè any que s'aconsegueix fer de forma homologada gràcies a la participació de Fundació de Patronat Obrer de Sant Josep, ja que disposa dels espais acreditats pel SOIB. Aquest programa s'emmarca dins de l'àrea de formació per a l'ocupació de Fundació Endesa, el qual cerca desenvolupar i donar suport programes de capacitació i integració laboral dirigits a persones en situació de vulnerabilitat. Per això, des de 2011 Fundació Endesa va establir un acord amb Càritas Espanyola per engegar aquesta formació específica en el sector elèctric en 7 ciutats espanyoles: Palma (Mallorca), Ponferrada, Tenerife, Huelva, Mondoñedo-Ferrol i Tarragona. L'objectiu principal és millorar la inserció laboral d'aquests col·lectius i aconseguir la seva integració en el mercat laboral i el seu desenvolupament personal en competències i habilitats.


0 COMENTARIS