Segona trobada per a l'elaboració del III Pla Estratègic de Càritas Mallorca


26 de maig de 2019. 17:33h.

La secretaria general de Cáritas Española, Natalia Peiro i el coordinador d'Estudis de l'entitat, Raúl Flores, varen participar a la trobada on varen assistir unes 100 persones.L'elaboració del III Pla Estratègic 2019-2023 de Càritas Mallorca està en un procés intens i viu de recollida de idees i de debat de molt dels d'agents socials de l'entitat, un pla que marcarà l'acció social de Càritas Mallorca a desenvolupar els propers quatre anys en favor de les persones en situació de vulnerabilitat.

En aquesta segona trobada celebrada al Col·legi Madre Alberta, el director de Càritas Mallorca, Sebastià Serra, va donar la benvinguda a les més de 100 persones, agents socials de Càritas (tècnics, voluntàries i voluntaris ,participants dels projectes…), que varen participar a la jornada on també va comptar amb la presència del Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, qui va iniciar la trobada amb una pregària.

Posteriorment va ser el torn de la secretària general de Cáritas Espanyola, Natalia Peiro, qui a la seva intervenció va parlar del IV Pla Estratègic de Càritas Espanyola aprovat l'any passat, un document amb 4 pilars bàsics: la identitat, la missió, la visió i els valors, que marquen l'acció de Càritas, una acció que significa "donar resposta a una realitat social en procés de canvi constant". Va destacar els eixos i objectius estratègics del Pla, 7 en total, i que parlen de l'atenció i acompanyament integral a les persones en situació d'exclusió; la dinamitzacióde la comunitat cristiana en el seu compromís caritativo; de la sostenibilitat econòmica de Càritas a través de la innovació i l'eficiència en la gestió de recursos; adaptació als canvis; i més incidència per a transformar la societat.

El Pla Estratègic marca uns objectius d'on vol arribar Cáritas, en aquest sentit Peiró va apuntar que l'entitat ha de "representar un canvi, ha de ser referent de la solidaritat, ha de denunciar les causes de la pobresa, ha de ser un agent efectiui ha de donar respostes".

Posteriorment va ser el torn del secretari tècnic de Foessa i coordinador d'estudis de Cáritas, Raúl Flores, qui va avançar algunes dades sobre el VIII Informe Foessa sobre exclusió i desenvolupament social a Espanya, un informe que se coneixerà al mes de juny amb dades recollides a 11.500 llars i que a Balears es presentarà al setembre. Un resultat que deixa, segons el propi Flores, un futur ple de clarobscurs, on s'han consolidat els signes de la desigualtat, on s'aprecia una societat desvinculada. Hi ha una major desigualtat entre la classe pobre i la classe mitjana, va apuntar Flores, una realitat social que se converteixen en reptes d'actuació per a Càritas.

Aquesta trobada s'inclou dins tot el procés d'elaboració del Pla Estratègic de Càritas Mallorca on també s'han programat reunions amb personal de l'entitat, voluntaris, participants dels projectes, capellans i seminaristes, un total de170 persones que han aportat la seva opinió sobre els reptes que ha d'abordar Càritas Mallorca pels propers 4 anys.

Aquestes aportacions es valoraran per part de l'equip que està elaborant el document del Pla Estratègic i que té previst una tercera trobada al mes d'octubre.


0 COMENTARIS