Comencen les activitats d'estiu de la Fundació Pere Tarrés a Mallorca amb més de 1.500 infants i joves


03 de juliol de 2019. 15:16h.

La Fundació Pere Tarrés organitza 2 casals d'estiu i una colònia per a 150 infants en situació vulnerable.Més de 1.500 d'infants, adolescents i joves participaran en alguna de les 37 activitats entre colònies, campaments, rutes i casals d'estiu que la Fundació Pere Tarrés i els seus clubs d'esplai vinculats han preparat a les Illes Balears durant els mesos d'estiu.

Aquesta setmana ha començat el casal d'estiu del centre socioeducatiu de Can Tàpera de la Fundació Pere Tarrés on participen 50 infants becats per la regidoria de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma i el programa Proinfància de la Caixa. Durant uns dies els infants participants podran participar en activitats educatives i lúdiques que els permetran aprendre coneixements, adquirir hàbits i valors i també gaudir de l'estiu jugant i fent amics.

També ha començat l'Escola de l'Estiu organitzada per la Fundació Pere Tarrés en col·laboració amb la regidoria de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, la Fundació Sant Joan de Déu Serveis Socials Mallorca i Cáritas Diocesana de Mallorca on participa una cinquantena d'infants. A finals de juliol, començaran les colònies d'estiu a la casa de colònies de Binicanella. En cadascuna d'aquestes activitats hi participaran infants i adolescents en situació de vulnerabilitat social. Totes aquestes activitats formen part de la campanya solidària Ajuda'ls a créixer – Cap infant sense colònies i que ha comptat amb l'aportació econòmica d'administracions públiques, entitats socials i donatius particulars. A més, el centre socioeducatiu de Can Tàpera és un col·laboració entre la Fundació Pere Tarrés i Fundació Sa Nostra.

L'objectiu de les colònies i casals d'estiu és potenciar els hàbits saludables entre els infants i joves. És a dir, incloure pràctiques saludables que tinguin beneficis per la salut física, mental i emocional d'un individu o conjunt social. Incidir en aquests beneficis permet evitar problemàtiques d'obesitat infantil, treballar la sociabilitat de l'infant a través de la pràctica d'esport en equip i detectar possibles problemes motors o psicosocials durant el desenvolupament de les activitats de lleure.


0 COMENTARIS