Dos nous canonges per a la Catedral de Mallorca


04 de juliol de 2019. 09:42h.

Mn. Pere N. Oliver Vives i Mn. Mateu J. Tous Vanrell ja han pres possessió del càrrec de canonges en un acte celebrat ahir a la Catedral de Mallorca.Mn. Pere N. Oliver Vives i Mn. Mateu J. Tous Vanrell ja han pres possessió del càrrec de canonges en un acte celebrat ahir a la Catedral de Mallorca, amb l'assistència del Capítol Catedral i multitud de preveres i fidels i presidit pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull.

Revestits amb l'hàbit coral, els capitulars i els nous canonges, acompanyats pels seus padrins, sortiren en processó cap al presbiteri. Arribats a l'altar, els canonges nous ocuparen un lloc presidencial davant de l'altar major. L'acte començà amb la lectura, per part del secretari capitular, del nomenament dels nous canonges. Seguidament, feren la professió de fe prescrita i el jurament capitular davant el bisbe. Al final, tocant el llibre dels evangelis, afirmaren: "Que per això Déu m'ajudi i aquests sants evangelis de Déu". L'acta de la presa de possessió va ser signada pel nou canonge, els padrins i el secretari capitular.

El moment més emotiu de l'acte va ser l'abraçada amb el bisbe i els canonges, que els acolliren en el col·legi capitular. Amb el nomenament a la mà, els canonges ocuparen la cadira que a partir d'ara se'ls reservarà a la Seu.

Els canonges són el grup de preveres que l'Església envia a la Seu per tal que vetlin per la bona realització de les tres dimensions que defineixen la Seu: el culte catòlic i ecumènic; el diàleg cultural amb la societat mallorquina, per tal d'ajudar a mantenir la pròpia identitat i la taula de la caritat per tal que arribi als més necessitats l'ajuda que permet l'economia de la Seu.

Mn. Pere N. Oliver Vives (Deià, 1968) va ser ordenat el 1995. És llicenciat en Teologia Litúrgica. Ha exercit el seu ministeri com a rector de Llubí, Costitx, Maria de la Salut, Sencelles, Biniali, Bunyola i Palmanyola, a més de capellà dels hospitals de Manacor i General. El 2011 comença una nova tasca com a vicedelegat diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgica. Actualment és delegat de Litúrgia i Ministeris Laïcals, rector de les parròquies de Corpus Christi i Sant Josep Obrer de Palma, consiliari del moviment de Cursillos de Cristiandad i confés ordinari de les carmelites i clarisses. També és professor del Centre d'Estudis Teològics de Mallorca (CETEM).

Mn. Mateu J. Tous Vanrell (Palma, 1959) va ser ordenat el 1993. És llicenciat en Farmàcia, Màster en Atenció Farmacèutica Comunitària i diplomat en Teologia. El 1993 comença la seva tasca pastoral com a rector de Sóller, Biniaraix, l'Horta i el Port de Sóller, que continuarà a Son Cladera, l'Encarnació i l'Hospital de Son Dureta. Actualment és rector de la Parròquia de Sant Jaume i delegat diocesà de Pastoral Caritativa i Social. És també president de l'ONG Apotecaris Solidaris.


0 COMENTARIS