Botigues de Càritas, espais de solidaritat


12 de juliol de 2019. 14:06h.

La xarxa de botigues de Càritas Mallorca aposta per un altre tipus de consum on es poden adquirir els productes que surten dels projectes d'inserció que desenvolupa l'entitat.Les botigues de Càritas Mallorca, amb nou horari aquest estiu, són espais per donar a conèixer els projectes d'Economia Social i Solidària que desenvolupa l'entitat a favor de la inclusió social i laboral de persones que viuen una situació de vulnerabilitat.

En total són 11 botigues solidàries distribuïdes per tota l'illa (2 a Palma i 9 a la Part Forana) més els tallers de juguetes i paper i la Suma'truck (camió-botiga itinerant), on es poden adquirir els productes que surten dels tallers impulsats per Càritas, tallers que s'inclouen dins el programa d'Acció per a la Inserció Sociolaboral on a persones que necessiten un acompanyament se'ls ofereix la possibilitat de formar-se a través d'aquests projectes.

El taller de recuperació de Juguetes o el taller de Paper de Verge de Lluc són dos dels projectes que des de Càritas s'anomenen prelaborals, i on s'assoleixen habilitats socials i ocupacionals gràcies a la recuperació i posada a punt de juguetes, així com l'elaboració de capses i punts de llibres a través del procés de fabricació de paper reciclat.

Al programa també s'inclouen el taller de Bona Traça de Manacor on dones, majoritàriament vingudes de fora, adquireixen habilitats socials i laborals a través de la costura i la corda confeccionant capçanes, cadires i altres objectes que es venen a les botigues de Càritas.

Roba d'infant, de dona, d'home i altres complements amb teles vistoses provinents d'Àfrica són els productes que també es troben a les botigues de Càritas que surten del taller Koluté, i on persones migrants adquireixen coneixements sobre la confecció de peces de roba amb la coordinació d'una dissenyadora, una iniciativa que reforça les seves capacitats laborals i els facilita la seva integració social.

Més peces de roba que es poden adquirir a les botigues de Càritas és la que es recupera i reutilitza a través de l'empresa, Eines x Inserció, un projecte vinculat a Càritas a través de la iniciativa Moda Re-, i que l'any passat va suposar la recollida de més d'un milió de kg de roba i la generació de 8 contactes d'inserció a Mallorca.

A algunes botigues de Càritas també es pot trobar una novetat des de fa poc més d'un any està en marxa, són les bicicletes recuperades i restaurades al taller de Càritas a Inca, on gràcies a la col·laboració de voluntaris, persones que acudeixen a Càritas són formades per adquirir nocions i formació per la restauració de les bicicletes. En l'actualitat són 12 persones en procés de formació en aquest taller.

A la xarxa de botigues de Càritas Mallorca també hi ha cabuda als productes de Comerç Just que defensen un model de producció més equitatiu, respectuós amb el medi ambient on es preserven els drets i la dignitat dels petits productors en origen, i suposa una millora de les seves condicions de vida.

Donar ressò i sortida als productes elaborats als tallers que es desenvolupen a Càritas és fonamental per a donar a conèixer que més enllà de les ajudes directes que es puguin donar, hi ha una feina d'acompanyament, de posar en marxar les capacitats personals i la participació activa de persones que viuen situacions de dificultat.

La presència de voluntaris és imprescindible perquè les botigues siguin aquests espais de sensibilització, la darrera peça en tot aquest procés d'acompanyament a persones que necessiten un recolzament.

A l'espai PDF trobareu la relació de botigues de Càritas Mallorca, amb els productes que venen, l'adreça i l'horari d'estiu.


0 COMENTARIS