La CEE edita el primer catecisme per a infants de 0 a 6 anys


25 de juliol de 2019. 14:31h.

La Conferència Episcopal Espanyola ha publicat el primer catecisme per a infants de 0 a 6 anys, «Mi encuentro con el Señor. Los primeros pasos en la fe».



La Conferència Episcopal Espanyola ha publicat el primer catecisme per a infants de 0 a 6 anys, «Mi encuentro con el Señor. Los primeros pasos en la fe». Els bisbes de la Subcomissió Episcopal de Catequesi, dins de la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesi, expliquen a la presentació que es tracta d'una reedició, renovada en les seves il·lustracions, del llibre «Los primeros pasos en la fe». No obstant això, el text adquireix categoria de Catecisme després de rebre l'aprovació del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. Així, passa de ser una «eina» per a la catequesi a ser un «document de fe». Aquest catecisme té com a objectiu acompanyar el despertar religiós i iniciar en la fe als nins i nines tant en la família com en la parròquia. Disposa també d'una guia bàsica per al desenvolupament d'una catequesi en família.

Tres catecismes per acompanyar i formar dels 0 als 14 anys
Tenint com a punt de referència el Catecisme de l'Església Catòlica, la Subcomissió Episcopal de Catequesi ha treballat en aquests anys en l'elaboració dels tres Catecismes de la Conferència Episcopal Espanyola per acompanyar i formar dels 0 als 14 anys.

El 2008 es fa públic "Jesús és el Senyor", un catecisme per a la iniciació cristiana. Està destinat a nins d'entre 6 i 10 anys que s'inicien en la vida sacramental i rebran, en aquesta etapa del procés, el sagrament de la Penitència i de l'Eucaristia. El juny de 2009, es va publicar la guia bàsica d'aquest catecisme, del qual ja s'han venut 1.055.529 exemplars. També s'ha posat en marxa un canal de youtube on es van pujant setmanalment uns tutorials amb recursos, idees, activitats, jocs i oracions perquè el catequista pugui desenvolupar cada un dels temes d'aquest catecisme.

Uns anys més tard, el 2014, es presenta "Testigos del Señor". Els nins i adolescents d'entre 10 i 14 anys en són els principals destinataris. L'objectiu és ajudar a personalitzar la fe i ser un instrument que doni continuïtat a la catequesi d'iniciació cristiana; que s'utilitzi més concretament per a la preparació del sagrament de la Confirmació i que, d'aquesta manera, ajudi a aprofundir el missatge cristià. També es va editar la guia bàsica i uns recursos per al desenvolupament de la catequesi que inclouen un quadern explicatiu, 11 pòsters amb il·lustracions a doble pàgina que recorren tot el catecisme i 52 targetes dissenyades en diversos colors per ajudar al desenvolupament de les catequesi. 80.702 exemplars s'han venut ja d'aquest catecisme. També trobam en el mateix canal de youtube tutorials per a la preparació dels catequistes de la sessió de catequesi amb aquest catecisme.


2 COMENTARIS
  1. 2019-07-29

    Bon dia, Juan Carlos. Aquest és l'enllaç que proporciona la Conferència Episcopal Espanyola: https://www.youtube.com/channel/UC_nPpxS3Q9h5X-1fzqqk5UA Salutacions.

  2. 2019-07-28

    Hola! Ens agradaria sebre quin és el nom del canal de youtube a que fa referència la notícia, per així poder accedir als materials. Gràcies!