La Parròquia de Sant Jaume celebra el seu patró


26 de juliol de 2019. 14:42h.

Amb una eucaristia solemne.La parròquia palmesana ha celebrat la seva festa patronal amb una eucaristia presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull el passat 25 de juliol. A un temple ple de gom a gom, el bisbe recordà com "els apòstols, com Sant Jaume, han entès l'encàrrec d'anunciar-hi l'Evangeli". També nosaltres hem rebut aquest encàrrec, en el moment que ens fa el do de l'Esperit.

La tradició parla d'una estada a Espanya de Jaume, fill de Zebedeu, anomenat el Major, un dels dotze apòstols de Jesucrist, per evangelitzar la regió de l'imperi Romà. Hom diu que el Sant va arribar a la Bètica romana i va caminar fins arribar a Iria-Flavia, a Galícia. El seu cos va ser transportat a Espanya, a la ciutat de Santiago de Compostel·la, després de tornar a Jerusalem i ser decapitat.

L'església de Sant Jaume és una de les parròquies més antigues de la ciutat (1247), i un dels exemples més genuïns de l'arquitectura gòtica mallorquina. Segons la tradició aquest temple va ser fundació dels reis de Mallorca, els qui el van dedicar al sant del seu nom.

Cap a 1327 es varen iniciar les obres de l'actual església de Sant Jaume, sota la direcció del mestre d'obres Jordi Despujol. La seva construcció va ser lenta, i va acabar al segle XVI.


0 COMENTARIS