Nou administrador apostòlic de la prelatura de Huamachuco


28 de juliol de 2019. 09:15h.

El P. Pascual Benjamín Rivera Montoya, TOR, ha estat nomenat pel Papa Francesc administrador apostòlic de Huamachuco (Perú).El P. Pascual Benjamín Rivera Montoya, TOR, ha estat nomenat pel Papa Francesc administrador apostòlic de Huamachuco (Perú). El P. Benjamín és doctor en Dret Canònic. Actualment treballa a l'església de Mèxic com a vicari episcopal i jutge eclesiàstic.

Una prelatura vinculada des del seu inici a la Província Espanyola
La història del Tercer Orde Regular a Huamachuco es remunta als anys 1961. Els primers missioners d'aquesta comunitat religiosa varen ser Fr Damià Nicolau Roig, Fr. ​​Jeroni Genovard Ginard, Fr. Bartomeu Vanrell Torrens, Fr. Joan Oliver Ferrer, Fr. Sebastià Maimó Enseñat, Fr. Juan Bustos González i Fr. Francisco Andreu.

En aquesta data el Papa Joan XXIII va segregar de l'Arquidiócesis de Trujillo les províncies de Bolívar, Huamachuco, Pataz i el districte de Sitabamba (Santiago de Chuco). Amb aquest territori, va crear la Prelatura Nullíus amb seu a Huamachuco, dependent de la Seu Metropolitana de Trujillo.

La catedral està dedicada a la Santíssima Mare de Déu de l'Alta Gràcia, patrona de Huamachuco, i va ser consagrada en 1973.


0 COMENTARIS