La canònica de Santa Magdalena acull la tradicional festa de Santa Catalina Thomàs


29 de juliol de 2019. 10:14h.

En els primers bancs podíem veure la beateta 2019, Marita Boscana Estaràs.La festa de Santa Catalina Thomàs se celebrà aquest diumenge a Palma, en el monestir on reposen les seves despulles, el de Santa Magdalena. Així, l'església s'ornamentà el passat 28 de juliol per acollir multitud de fidels, en una eucaristia presidida pel bisbe Sebastià Taltavull. En la seva homilia, va esbossar un perfil de la santa, tot destacant la senzillesa "que no li va impedir parlar en nom de Déu, una actitud unida a la voluntat de Déu". I afegí: "Una enamorada de Déu com ella ens ha d'ajudar a reforçar la nostra imatge de Déu".

En els primers bancs podíem veure la beateta 2019, Marita Boscana Estaràs, qui serà l'encarregada de presidir el Carro Triomfal de la Beata el proper mes d'octubre pels carrers de Ciutat.

Amb l'himne de Santa Catalina Thomàs de fons, tots els qui volgueren varen poder passar a venerar el sepulcre de "la santa més mallorquina, i la mallorquina més santa".

Santa Catalina Thomàs nasqué l'1 de maig de 1531 a Valldemossa i el 1552 va entrar a la Canònica de Santa Magdalena gràcies a la intervenció del P. Castañeda, qui la va acompanyar espiritualment al llarg de la seva vida. La seva mort, el 1574, fou per ella viscuda amb tranquil·la serenitat. Va ser beatificada pel papa Pius VI i Pius XI la canonitzà el 1930. La figura de santa Catalina Thomàs és molt present en la cultura popular mallorquina, especialment a Valldemossa.


0 COMENTARIS