"Revifar l'esperança i restaurar la confiança", lema de la celebració de la Mercè de Pastoral Penitenciària


20 de setembre de 2019. 08:50h.

Mare de Déu de la Mercè, patrona d'Institucions Penitenciàries.A punt d'iniciar el nou curs pastoral amb la celebració de la Mare de Déu de la Mercè, patrona d'Institucions Penitenciàries, dia 24 de setembre, el departament de Pastoral Penitenciària ha dirigit una carta a parròquies, altres comunitats cristianes, associacions, confraries i grups per compartir allò que es proposen dur a terme el proper curs.

A la carta recorden que els destinataris de la seva acció pastoral, els interns en els centres d'internament, "són gent de la nostra terra, molts d'ells propers a les nostres parròquies". I els seus familiars sovint sofreixen mancances de tot tipus.

La carta, com cada any, s'inspira en el missatge que el papa Francesc adreça a tots amb motiu de la Jornada Mundial del Pobre, titulada enguany "La esperanza de los pobres nunca se frustrará". En aquest sentit, afirmen, "la nostra curolla serà transmetre confiança, estimular esperança, enfortir la fe on els homes i dones senten el desànim, la inseguretat, el desencís; on l'horitzó —no només físic— no s'allunya ni s'aixeca massa més enllà ni més amunt que els murs dels patis o les quatre parets de la cel·la". Seguint el lema, revifar l'esperança es fonamenta "en la seguretat que el Déu de Jesús, malgrat tot, ens estima, ens acull, segueix creient en nosaltres".

El grup de voluntaris de Pastoral Penitenciària, amb la seva presència, acompanyament i activitats pretenen convidar als interns a iniciar o reprendre processos de creixement, itineraris de canvi d'actitud, reforçar opcions i decisions de reiniciar una nova vida ja dins la presó i principalment un cop complida la condemna. També, ajudant en allò que sigui possible, a satisfer necessitats elementals als que pateixen indigència (roba, calçat…) i amb activitats concretes com tallers, cursos, sortides terapèutiques, etc.

Finalment, demanen que a les celebracions del diumenge 22 de setembre es tengui present a les pregàries els privats de llibertat i les seves famílies, així com el treball de la Pastoral Penitenciària.


0 COMENTARIS