Presència mallorquina en el Congrés Nacional de Missions


20 de setembre de 2019. 13:41h.

Més de 380 persones es donen cita a Madrid per celebrar el Congrés Nacional de Missions. Durant quatre dies, es mostrarà la realitat de l'Església missionera, des d'una perspectiva àmplia.Més de 380 persones es donen cita a Madrid per celebrar el Congrés Nacional de Missions. Durant quatre dies, es mostrarà la realitat de l'Església missionera, des d'una perspectiva àmplia. La comitiva mallorquina que s'ha desplaçat fins a Madrid està encapçalada pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull i la directora del Secretariat de Missions, Catalina Albertí.

"Davant tantes males notícies que veim al telenotícies, el congrés pretén donar a conèixer el que l'Església està fent per canviar el món", ha explicat José María Calderón, director nacional d'Obres Missionals Pontifícies. El director d'OMP, institució encarregada pel papa d'organitzar el Mes Missioner Extraordinari d'octubre 2019, ha desgranat el programa del congrés, i ha afirmat que es tracta d'un signe d'unitat de tota l'Església espanyola -de fet, les 69 diòcesis hi estaran representades-, i serà el tret de sortida de la celebració del Mes Missioner Extraordinari, convocat pel papa Francesc per a octubre de 2019, i que tendrà un caràcter eminentment diocesà.

L'esdeveniment comptarà amb cinc ponències magistrals sobre la missió ad gentes, que en posaran els fonaments. Fins a 11 comunicacions explicaran la missió des de punts de vista tan diversos com el paper de la dona en la missió, l'Amazònia, o el martiri.

Aquestes ponències i comunicacions es veuran complementades per tres taules rodones, en les quals es donarà veu als protagonistes de la missió. La primera ha reunit tres bisbes que varen sortir d'Espanya com a missioners, i que després de molts anys, han rebut l'ordenació episcopal a la missió. Divendres horabaixa li toca el torn a les noves realitats eclesials, que estan aportant un nou caràcter a la missió ad gentes de l'Església. Representants de la prelatura de l'Opus Dei, del Camí Neocatecumenal, de Sant Egidi i dels Focolars explicaran com evangelitzen, cadascú des del seu carisma. Finalment, el dissabte a la tarda, la taula rodona se centrarà com es veuen els missioners des de la societat. Dos periodistes, un agregat militar, i un professor de Cooperació Internacional explicaran la relació que han tingut amb els missioners en l'exercici dels seus treballs professionals.

El Congrés comptarà també amb la celebració diària de l'Eucaristia, i amb vigílies de pregària, dedicades a la joventut -coordinada pel moviment eclesial Hakuna-, a ecumenisme i a migracions -coordinades per les Comissions Episcopals respectives.


0 COMENTARIS