Mostra i presentació del Projecte MODA RE- "Reciclam roba, inserim persones" a la Setmana de les Economies Transformadores


23 de setembre de 2019. 10:33h.

La botiga d'Eines X Inserció (l'empresa d'inserció de Càritas Mallorca) a Palma (Sant Felip Neri) és converteix durant la setmana del 20 al 27 de setembre en punt d'informació del projecte de Moda RE-Avui comença la setmana de les Economies Transformadores, una iniciativa impulsada per REAS, la xarxa d'economia alternativa i solidària de les illes Balears i de la qual forma part un conjunt d'entitats entre elles Càritas Mallorca.

"Aquesta setmana ho arreglam" és el lema que s'ha escollit per aquesta iniciativa que vol conscienciar d'un canvi d'hàbits en el nostre dia a dia, d'apostar per consums més responsables amb el nostre entorn.

Durant la setmana està programat activitats que promouen les entitats que formen part de la Xarxa , i que volen posar en valor l'economia social i solidària.

El projecte MODA RE- i Eines x Inserció
Càritas Mallorca ho fa a través de la botiga ubicada a Palma (C/ Sant Felip Neri, 1) un espai reformat recentment i que durant aquesta setmana serà un punt d'informació del projecte Moda RE-, promogut per Càritas Espanyola, que aposta per l'economia circular a través del reciclatge, la reutilització de roba i la creació d'itineraris d'inserció sociolaboral.

Moda RE- compta amb la participació de 30 Càritas Diocesanes, en el cas de Mallorca la vinculació és a través d'Eines x Inserció, l'empresa d'inserció que es va crear fa gairebé dos anys i que aposta per la recuperació, reutilització i reciclatge de roba de segona mà. Un projecte que recolza un consum responsable i de respecte al medi ambient, i que durant l'any passat va suposar la recollida de més d'1 milió de kg de roba. A la vegada Moda RE- té com a objectiu també la creació d'espais de feina per persones amb dificultats per accedir al món laboral, a través d'un procés integral d'inserció i d'acompanyament a la persona.

La roba recuperada dins el projecte de Moda RE- es destina a les botigues de Càritas Mallorca, on una part s'entrega directament a les famílies amb pocs recursos i una altra es posa a la venda a preus molt assequibles.

Eines x Inserció i Moda RE- seran protagonistes durant els pròxims dies a la botiga de Càritas de Sant Felip Neri, un espai obert de 10 a 13'30 i de 17 a 20 h cada dia.

La Suma'Truck a la Fira del Mercat Social
No és l'únic projecte que es podrà conèixer de Càritas en aquesta setmana de les Economies Transformadores, el dissabte, a la 5a edició del Mercat Social que se celebra als jardins de la Misericòrdia hi serà present la Suma'truck, la botiga sobre rodes on es pot trobar la roba de Koluté, que surt del projecte de formació en confecció industrial amb teles africanes; també les capses de paper reciclat del taller de paper de Càritas a Verge de Lluc, on a través de les algues o palla es fabrica paper de forma artesanal per després realitzar capses, una feina que realitzen persones que adquireixen competències laborals bàsiques durant l'acompanyament que es realitza en aquest espai. A la Sumatruck també trobareu els productes de Comerç Just, procedents de cooperatives artesanes i agràries de països del Sud, elaborats amb respectant el medi ambient i amb criteris socials.

Al Mercat Social hi seran presents més projectes i serveis que aposten per un consum més respectuós i per l'economia social i solidària.


0 COMENTARIS