Professió solemne d'un mallorquí al Monestir de Sant Josep de Clairval


14 de octubre de 2019. 19:00h.

A Flavigny, França.Dia 12 d'octubre, festivitat de la Mare de Déu del Pilar, es varen celebrar els vots perpetus del capellà mallorquí Mn. Jaume Seguí Magenis, avui Pare Felip Maria. Aquesta celebració es dugué a terme a França, en concret a l'abadia benedictina de Sant Josep de Clairval (Flavigny-sur-Ozerain). El Pare Felip Maria rebé la formació al Seminari de Mallorca i es va ordenar el 21 d'octubre de 2007. Després de servir a la Diòcesi, primer a les parròquies de Sant Josep Obrer (Palma), i després a l'antiga unitat de pastoral de Sineu, Llubí, Sencelles i Costitx, a l'any 2012 partí cap a aquesta abadia benedictina tradicional per iniciar un compromès, sacrificat i llarg procés d'incorporació a la vida contemplativa, com a membre d'una nombrosa comunitat de monjos. Set anys després, aquest procés ha culminat amb una bella celebració litúrgica, on s'hi han fet especialment presents sa mare i son germà, i, en representació de l'Església de Mallorca, el seu condeixeble Mn. Jaume Mercant, Mn. Josep Jaume Cañellas i Mn. Ricardo Ramos.

Durant la Missa, el Pare Felip Maria va emetre els vos perpetus segons la Regla de sant Benet, és a dir, els vots d'estabilitat, de conversió de costums i d'obediència. El vot d'estabilitat significa que el Pare Felip Maria queda vinculat de forma estable a la comunitat concreta de l'abadia on ha celebrat els vots. El vot de conversió de costums expressa la renuncia al món i el ferm compromís de fidelitat de seguir la regla de sant Benet. Finalment, el vot d'obediència el deu al pare abat del monestir.


2 COMENTARIS
  1. 2019-10-18

    Estimat Pare Felip Maria, també he viscut la teva professió com una radical, fonda entrega a Déu d'aquell jovenet Jaume Seguí Magenis, un alumne atent i receptiu, pulcre i alhora senzill que en volia "encara més". T'agraïré que preguis per mi. Darrerament he sofert més del previst. Ajuda a purificar-me, però obri ferides que costa de curar. He anat a suplir el rector de Sa Vileta. Hi ha vist ta mare recollida i centrada en l'Eucaristia. També record la nostra participació en el Congrés Eucarístic Internacional a Dublín. Recordes aquell home que anava amb la seva dona i ens va insultar? Tu t'hi acostares amb pau, li parlares molt bé i entenent, gràcies a l'anglès de ta mare i a la bondat que Déu vessa en la teva ànima. En-hora-bona i gràcies. Déu t'estima i tú l'estimes. Una abrçada molt fraternal. Joan Darder i Brotat

  2. Degut a la gran distància existent, molts han estat el qui no han pogut assistir a aquesta celebració, però, així mateix, Felip Maria ha rebut les felicitacions i les pregàries de moltes persones, entre les quals hi ha que destacar les del Cardenal Lluís Ladaria; les de Mons. Jesús Murgui, bisbe que el va ordenar; i les de Mons. Antoni Vadell, antic formador seu. Encara que el Pare Felip Maria hagi deixat d?estar vinculat canònicament a la Diòcesi de Mallorca, podem dir que, gràcies a ell, la nostra Església local està lligada, en comunió d?oracions, a l?abadia de Flavigny, lo qual manifesta una riquesa espiritual per tots nosaltres. Enhorabona, Jaume! Que Déu et beneeixi!