Arriba a Mallorca "La nit de les esglésies", una nit en què el culte i la cultura s'uneixen


16 de octubre de 2019. 13:46h.

Durant una nit cinc esglésies de Mallorca obriran les seves portes, il·luminades únicament amb la llum dels ciris.El Bisbat de Mallorca i la Fundació Amics del Patrimoni han pres la iniciativa de la "Nit de les Esglésies". Durant una nit cinc esglésies de Mallorca obriran les seves portes, il·luminades únicament amb la llum dels ciris des de l'interior, i amb les portes obertes donaran la benvinguda a tothom qui hi vulgui entrar.

Arriba a l'illa així aquesta iniciativa iniciada a França i que parteix de la consciència de la transcendència del gran patrimoni de l'Església. Durant una nit les esglésies "obren les portes a una societat àvida d'espiritualitat, bellesa i coneixement".

Es tracta d'una oportunitat per descobrir el significat dels temples i els seus rituals, de viure un moment de contemplació gràcies a l'art manifestat en totes les seves dimensions en el marc de l'extraordinari patrimoni de les nostres esglésies: "El portal que cadascú és cridat a travessar és el de l'Església, però també el d'un moment d'interioritat, potser inesperat", afirmen els organitzadors de la iniciativa.

Nadal Bernat, vicari episcopal de Patrimoni del Bisbat, defineix els tres punts que caracteritzen aquesta intervenció, "acollida, nit i llum". Un projecte senzill que implica temples de Palma i Part Forana i que neix amb voluntat de continuïtat. Joan Guaita, president d'Amics del Patrimoni, destacà "l'espiritualitat i la transcendència que emergeixen d'aquest projecte, i convidà tothom "a viure aquesta experiència única" en alguns dels temples més bells de l'illa. Finalment, el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, valorà el fet de trobar esglésies obertes, "que posen l'element del silenci a disposició de tants que passaran per aquests temples".

Són nombrosos els testimonis dels qui travessen aquest portal i es meravellen del que succeeix per fer aquest simple pas. És un gest doble: En entrar, es desitja descobrir no sols un lloc, sinó també els qui el freqüenten, estar disponible per a aquest encontre i acceptar ésser impregnat per totes les experiències que s'hi esdevindran. En sortir, te n'has de dur la bellesa que hi has trobat, deixant un poc de la teva ment i del teu cor.

Divendres 18 d'octubre de 20 a 22 h
Palma: Basílica de Sant Francesc, Església de Santa Fe i Església de Monti-sion
Santanyí: Església del Roser
Pollença: Església de Sant Jordi


0 COMENTARIS