"Junts en Camí, +Q2", Itinerari de formació i acompanyament de nuvis


10 de gener de 2020. 15:28h.

Realitzat per la Subcomissió Episcopal per a la Família i Defensa de la Vida de la Conferència Episcopal Espanyola.La Subcomissió Episcopal per a la Família i Defensa de la Vida, dins de la Comissió Episcopal d'Apostolat Seglar, presenta l'Itinerari de Formació i Acompanyament de nuvis "Junts en Camí, + Q2", un projecte per acompanyar, preparar i ajudar els joves que estan vivint el seu festeig cap a la vocació matrimonial. El material del curs està disponible al web de la Conferència Episcopal i comptarà amb una actualització en el temps.

Objectiu de el programa
El principal objectiu és presentar als nuvis un camí de fe i acompanyar-los en el discerniment de la vocació matrimonial. A més, es tracta d'inserir el festeig dins el procés de maduració de la vida cristiana. L'itinerari està dirigit als acompanyants, formadors i responsables dels grups de nuvis, cobrint tots els aspectes de formació integral i espiritual, de maduració en l'amor i de vivència comunitària.

A diferència d'un curset prematrimonial, que es realitza quan ja s'ha pres la decisió de casar-se, aquesta proposta és un acompanyament en el temps per discernir sobre la vocació a l'amor a través del matrimoni i la família.

En l'actualitat, algunes circumstàncies poden ocasionar una manca de preparació per assumir el compromís matrimonial. Aquest procés pretén poder preparar amb profunditat i dedicació, no una celebració, sinó una vocació.

Estructura i durada
El contingut d'aquest curs està constituït per 12 temes, dividits en dues o tres sessions per cada un, amb un total de 32 sessions plantejades per dur-se a terme al llarg de dos o tres anys amb intervals de dues setmanes.

Els continguts, la participació, l'experiència i, sobretot, l'acompanyament als nuvis són les claus de la metodologia que es proposa. Els títols dels temes que conformen el Llibre de l'acompanyant són els següents:

Introducció; Tema 1: Iniciant un Camí; Tema 2: Conèixer-se un mateix, per poder estimar l'altre; Tema 3: Home i dona els va crear; Tema 4: Comunicació; Tema 5: Què és l'amor?; Tema 6: Fidelitat; Tema 7: La bellesa de la sexualitat; Tema 8: Resolució de conflictes; Tema 9: L'espiritualitat en el festeig; Tema 10: La vocació al matrimoni; Tema 11: Projecte de vida familiar; i Tema 12: Dimensió social del festeig.


0 COMENTARIS