Cinc col·loquis i dues pregàries respondran la pregunta: "És sostenible el nostre món?"


31 de gener de 2020. 08:00h.

L'obertura del cicle de conferències serà presidit pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.El Papa Francesc s'ha convertit en el gran defensor de la terra (ecologia, entorn, medi ambient, natura, casa comuna...). L'encíclica Laudato Si en va ser el principi. El varen seguir nombroses declaracions, incomptables al·lusions, multitud d'expressions... Per aquestes i altres raons, molts ja l'anomenen el papa Verd.

La Delegació d'Ecologia i Cura de la Creació i la Delegació per al Diàleg Fe-Cultura del Bisbat de Mallorca, s'han unit als propòsits del papa i han organitzat un cicle de col·loquis per abordar la sostenibilitat del món des dels valors de la fe i la nostra tradició cristiana. Amb el títol "És sostenible el nostre món?", les dues delegacions debatran des de diferents àmbits en cinc col·loquis i dues oracions per reflexionar sobre el nostre compromís amb l'entorn.

El primer col·loqui tindrà lloc al Saló d'Actes de Sant Francesc, aquest dimarts 4 de febrer, a les 19:30 h, i comptarà amb la presència del bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull i el consell de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir. El tema serà: "És sostenible el nostre món tal com vivim ara?". En l'acte intervindrà Pedro Fernández Castelao, professor de la Facultat de Teologia de la Universitat Pontifícia Comillas, que debatrà amb el professor Pau de Vílchez Moragues, de la Facultat de Dret de la Universitat dels Illes Balears. El col·loqui serà moderat pel periodista Xavier Bonet.

A més, en col·laboració amb la Seu de Mallorca, dimarts 11 de febrer a les 19 h, a la Seu tendrà lloc la primera de les dues Pregàries d'Ecologia amb el títol "Lloança Ecològica", que dirigirà el canonge i biblista, Mn. Francesc Ramis Darder.


0 COMENTARIS