P. Antoni Fernández Cano, nou superior general dels Missioners dels Sagrats Cors


01 de febrer de 2020. 11:50h.

Ha estat elegit en el XX Capítol General del 21 de gener al 2 de febrer.Els Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i de Maria van néixer a Mallorca l'any 1890, i a Mallorca han tornat fins ara, cada sis anys, per "renéixer" en una Assemblea on avaluen el passat i projecten el futur. Ho acaben de fer en el XX Capítol General (del 21 de gener al 2 de febrer). El lloc de trobada ha estat el Santuari de Lluc, que la Congregació ha atès durant 128 anys, a l'ombra de la seva patrona, la Verge Morena. El lema ha estat: "Atrets per un Déu amb cor".

Un grup de 40 persones, entre religiosos i laics i laiques, que treballen colze a colze, estesos per tres continents, s'han donat cita al santuari. La Família Sacricordiana està formada per uns 150 religiosos (amb un 50% de 50 anys) i uns 200 laics i laiques. Tot i que ara mateix les vocacions joves escassegen a Europa i Amèrica Llatina, floreixen a l'Àfrica.

En aquest capítol s'han demanat com recrear el carisma de la nova cordialitat per al segle XXI: Braços oberts per acollir a tothom, sense exclusions, ajudar a curar els cors ferits, servir el Traspassat en els traspassats, anunciar l'Evangeli als pobres.

A la vegada s'ha renovat l'equip d'animació general, amb el P. Antonio Fernández Cano (espanyol) com a superior general; el P. Emilio Velasco Triviño (espanyol), vicari i secretari; P. Dominique Savio Tuyisenge (rwandès), administrador i els PP. Anaclet Mbuguje (rwandès) i Paulin Neme (camerunès), consellers.

Els capitulars han treballat, a més, en altres tasques congregacionals al costat dels laics i laiques convidats en representació dels diferents àmbits de la Missió Compartida: Fundació Concòrdia Solidària, Procura de Missions Sagrats Cors, Centres Educatius Joaquim Rosselló i Laics i Laiques Missioners.

P. Antoni Fernández, nou superior
El nou Superior General té 61 anys, va néixer el 1958 a València. Va cursar els estudis secundaris a Madrid i Múrcia. Llicenciat en Dret per la UIB (1975-1980). Va treballar en l'administració i docència en l'Autonomia murciana fins que va ingressar a la Congregació. Va fer el noviciat i estudis de filosofia a la Facultat de Teologia de Catalunya i els de teologia a la Facultat de Devoto de Buenos Aires. Es va ordenar de prevere a Madrid (2009). Va treballar pastoralment a República Dominicana i València. Actualment exercia d'ecònom general de la Congregació amb ministeris sacerdotals a Lluc i La Real.


2 COMENTARIS
  1. Heu estat i sou MISSIONERS de bon de veres. Basta fitxar-se una mica en la foto: Àfrica, Espanya (València i Madrid). ENHORABONA als electors i als elegits. Deu ser la primer egada en la història de la Congregació que no hi ha cap mallorquí. O no ? L'Església i la Illa de Mallorca vos farà costat. És molt el que heu fet aquests darrers 128 anys.

  2. 2020-02-01

    Enhorabuena.endavant. que el señor os acompañe.