Els tres ordes agustinians emprenen "junts un camí de comunió"


20 de febrer de 2020. 14:02h.

Per a això, mantindran almenys dues reunions a l'any "per reflexionar junts sobre temes que qüestionen avui" les comunitats de religiosos.Els agustins, els agustins recol·lectes i els agustins descalços han emès un missatge conjunt amb motiu de la reunió que varen mantenir els consells generals dels tres ordes agustinians el passat divendres 14 de febrer a la Cúria general de l'Orde de Sant Agustí, a Roma. En el comunicat informen dels compromisos assolits en la trobada, que va transcórrer en un "clima de comunió i fraternitat".

Segons indiquen en el document, els tres ordes s'han compromès a "emprendre junts un camí de comunió". Per a això, mantindran almenys dues reunions a l'any "per reflexionar junts sobre temes que qüestionen avui" les comunitats de religiosos, "per respondre als signes dels temps i per proposar iniciatives concretes de formació i de treball".

"Volem fer el nostre el repte de descobrir la profecia a la qual estam cridats per viure com a agustins", diuen en el comunicat conjunt. En aquest nou camí de col·laboració es compartirà "la riquesa de les experiències madurades" en cadascun dels ordes agustinians. Els agustins, els agustins recol·lectes i els agustins descalços asseguren a més que, per la seva presència en diversos països, tenen el paper de "contribuir de manera significativa i única a la nova evangelització, i respondre als reptes del temps present". Per això, els tres ordes animen a "establir aquestes trobades de reflexió i celebració" en els països en què hi ha presència de diversos ordes agustinians, "perquè creixi en tots l'esperit de família".

Finalment, en el missatge conviden els propis religiosos al fet que "encoratgin la missió i tasca pastoral d'evangelitzar des del propi carisma agustinià".


0 COMENTARIS