12a edició de la Clínica Jurídica a Càritas Mallorca


21 de febrer de 2020. 17:17h.

Alumnes de Dret de la UIB fan pràctiques a l'entitat per a assessorar i resoldre qüestions jurídiques de persones en situació d'exclusió social.Coincidint amb el Dia Mundial de la Justícia Social s'ha iniciat una nova edició de la Clínica Jurídica a Càritas Mallorca, un espai perquè alumnes de Dret de tercer any de carrera i endavant facin pràctiques a l'entitat per un període de 4 mesos, una iniciativa que surt de l'acord amb la Facultat de Dret de la UIB i el Col·legi d'Advocats.

Amb la supervisió d'advocats col·legiats, voluntaris en matèria de dret i treballadores socials, els alumnes prenen contacte amb famílies i persones que acudeixen a Càritas per a resoldre dificultats jurídiques a diferents àmbits, casos pràctics molts d'ells relacionats amb drets bàsics que necessiten respostes i solucions.

Pedro i Sara són els dos alumnes de Dret de la UIB que han començat les pràctiques a Càritas en aquesta 12a edició de la Clínica Jurídica. Un dia per setmana prenen contacte a través d'entrevistes amb les persones que acudeixen a l'entitat. En funció de la demanda aniran tramitant la petició a través de les administracions corresponents, sempre amb el seguiment dels advocats i tècnics socials que valoraran les respostes que se'ls donen a les famílies.

Les peticions jurídiques que es tramiten a la Clínica Jurídica a Càritas Mallorca són de diferents àmbits com l'accés a l'habitatge, els tràmits per accedir a drets bàsics, o qüestions relacionades amb estrangeria , situacions que es topen amb moltes dificultats en el dia a dia.

Aquestes pràctiques suposen pels alumnes de Dret, no només assolir uns coneixements a nivell professional de la seva especialitat, sinó també un descobriment de les diferents realitats socials que viuen les persones i famílies que acudeixen a Càritas, així com una aprenentatge a nivell humà, arrel del contacte i el vincle que s'estableix a través de l'acompanyament de les persones.

El projecte de Clínica Jurídica, que va néixer el 2012, vol apropar la justícia social als alumnes de Dret i sensibilitzar sobre la situació de dificultat que tenen molts dels col·lectius de la societat per accedir a aquest àmbit de la justícia.


0 COMENTARIS