La imatge del món en la ciència física i la religió


02 de març de 2020. 09:32h.

Dijous, 27 de febrer, va tenir lloc la Segona Trobada Fe i Societat a Mallorca, amb el títol "La imatge del món en la ciència física i la religió".La conferència va ser impartida pel P. Javier Monserrat, SJ, superior de la Comunitat de Monti-sion, i es va celebrar a la Casa d'Espiritualitat Sant Alonso Rodríguez de Son Bono. Davant d'un nombrós públic, el ponent va desenvolupar les conseqüències científiques i no menys intel·lectuals d'afirmar una "mecànica clàssica" (de naturalesa més fixista) o una "mecànica quàntica", més vinculada a la mobilitat de la matèria. Va ser exhaustiu en aquesta anàlisi per les conseqüències òbvies que es dedueixen amb vista al teisme o ateisme, amb l'exigència creient de modificar la nostra percepció de la realitat per obrir-nos a la possibilitat científica de l'existència de Déu... però mantenint la possibilitat de la increença. Va insistir que l'home i dona actuals vivim en una substancial incertesa ja que la nostra opció pel Déu Existent no és científicament absoluta, però tampoc impossible.

En una segona part, més breu, va insistir en la rellevància de la persona de Jesucrist mort i ressuscitat com a referent cristià del desenvolupat científicament, atorgant molta rellevància al fet de la "kènosi" aplicada a la humiliació d'un Déu manifestat en Jesucrist, que es fa matèria creada com a Déu Encarnat.

Varen seguir una sèrie de preguntes fins a finalitzar la trobada. Algunes de les persones presents varen suggerir una segona conferència en què Javier desenvolupàs tota la dimensió estrictament teològica d'aquesta complexíssima matèria.

Per al director de la casa d'Espiritualitat, el P. Norberto Alcover SJ, "l'èxit d'aquesta trobada, així com de l'anterior sobre el fet femení en una taula rodona protagonitzada per quatre dones, ens convida a prosseguir amb el nostre pla de cara a desenvolupar tot el programa per a aquest curs".


0 COMENTARIS