Multitudinària festa de la Beata a Sencelles


09 de març de 2020. 09:51h.

La multitud i el goig de la festa s'apoderaren de Sencelles durant la darrera setmana del mes de febrer en complir-se el 165è aniversari de la mort de Sor Francinaina.Un any més l'associació Tia Xiroia, amb el suport de l'Ajuntament, ha tengut cura de pensar i preparar el programa d'actes i celebracions. Amb tot, ha quedat ben demostrat que l'amor i devoció a la Beata gaudeix d'excel·lent vitalitat. No només demostrada per la gent del mateix poble, sinó també per centenars de devots seus que, venguts de molts indrets de Mallorca i també fora de Mallorca, aquests dies han omplert places i carrers de Sencelles.

Dia 27 de febrer, de bon matí ja es notava l'ambient de festa per tots els racons del poble. Finestres i balcons eren endiumenjats amb domassos, les carreres amb ramellers ufanosos i no foren poques les cases on s'hi podien veure retrats de la Beata. A les 10 del matí una bona repicada de campanes i la música dels diversos goigs que sonava per la megafonia del campanar donaven la benvinguda a la multitud de gent que arribava de fora poble. A les 10:30 h, aquesta omplia per assistir a la missa del matí, que coincideix aproximadament amb l'hora en què moria la Beata i que s'ha convertit amb el que popularment diuen la missa dels peregrins.

Acte seguit, a la plaça de les escoles velles de Can Bril s'organitzà la tradicional ofrena floral. Innumerables persones hi varen participar. A la Plaça de la Vila, després que tothom visitàs el convent de la Caritat per venerar el sepulcre de la Beata, Joan Carles Llabrés, director del Col·legi CIDE de Palma, féu el pregó de festes i la nina Llucia Lloret González recità el poema l'Ofrena, del poeta Antelm Ferretjans. L'acte seguí amb l'ofrena de flors i una foto de família amb tots els que hi participaren.

L'ofici solemne del vespre revestí tota la solemnitat i, altra vegada, una gentada omplí l'església parroquial. Presidí el bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull, hi assistiren les autoritats municipals i el Consell General de la Congregació de GGCC. La Coral Sor Francinaina interpretà la Missa de la Beata, l'agrupació Es Jonc ballà l'Oferta i alguns components dels grups Es Capoll Llarg i Qanarusa donaren vida a la cançó Xiroieta. Recordem que aquesta és una ofrena del jovent de Sencelles a la Beata Francinaina. Tot va acabar amb el cant dels goigs, la veneració de la relíquia de la Beata i la xocolatada amb què l'Associació Tia Xiroia va voler obsequiar a tots els presents.


0 COMENTARIS